Foto: Printscreen Instagram / anapotapova

Ogolila istinu

Ruska teniserka Anastasija Potapova našla se u žiži javnosti nakon što se na turnirima pojavljivala u dresu Spartaka iz Moskve, za koji je emotivno vezana.

Potapova od detinjstva navija za Spartak, nedavno je i sa stadiona pratila fudbalski meč, ali je njeno pojavljivanje u crveno-belom dresu (zato ga „delije“ vole) izazvalo buru u teniskom svetu, uglavnom od strane onih koji su priklonjeni Ukrajini u ratu sa Rusijom.

PROČITAJTE JOŠ:

WTA je zapretio kaznom Potapovoj, koja je istakla da ne želi namerno da provocira.

„Nije bilo kazne, to je bilo samo upozorenje. Ako se ovo ponovi, onda ili ne bih dobila bodove za turnir na kojem sam to uradila ili bih bila kažnjena sa 5.000 dolara. Ne volim namerno da kršim nikakva pravila. Stoga, ovo se neće desiti drugi put. Poštujem mesto gde radim“, istakla je Ruskinja.

Našla se Potapova i na meti raznih kritika, a jedna od glasnijih u tome bila je Iga Švjontek, trenutno prva igračica sveta.

„Svaka osoba ima pravo da bira, odlazak na meč u majici Spartaka bio je moj lični izbor. Ona me je osudila, ali me ne zanimaju njene pritužbe. Ako hoće da krivi mene za nešto, onda joj želim sreću. Ne obraćam pažnju na to“, odgovorila je Potapova na kritike Ige Švjontek.

Foto: Printscreen Instagram anapotapovaa

Anastasija se dotakla i pitanja rata, te je navela da bi volela da igra na Vimbldonu, ali da sportisti ništa ne mogu da promene u političkom smislu.

„Mnogo puta sam rekla svoje mišljenje o svemu, protiv rata sam, kao i svaka razumna osoba. Ako je potrebno da se potpiše nešto za Vimbldon, svi ćemo to da uradimo. Mi smo sportisti i želimo da igramo što više, pogotovo na slemovima. Šta će biti bolje zbog tog potpisa? Ništa se neće promeniti, ništa se neće završiti“, rekla je Potapova.

Ova Ruskinja inače važi za jednu od najlepših teniserki na Turu, često izbacuje slike na društvenim mrežama, a trenutno zauzima 24. mesto na svetu sa svega 22 godine.

BONUS VIDEO Novak Đoković oduševio na Božić

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar