Foto: US Open

Dženson Bruksbi nije bio previše pogođen porazom od Novaka Đokovića u osmini finala US Opena, uživao je u ambijentu.

PROČITAJTE JOŠ

Novak je pobedio velikim preokretom, sa 1:6, 6:3, 6:2, 6:2, a Dženson je uživao u podršci sunarodnika.

Amerikanci su dobili novog miljenika i nadu, 20-godišnji Bruksbi „pokazao je zube“ Novaku.

Na kraju, dugo se pakovao po završetku meča, želeo je da što duže bude na terenu i oseti ambijent velikog meča Grend slema.

Zato mu je o tome postavljeno pitanje.

Većina igrača bi nakon poraza samo napustila teren što je brže moguće. Trebalo vam je dosta vremena da odete. Ne znam da li je to zato što morate da spakujete sve u torbe. Skoro da ste izgledali kao da ne želite da napustite teren jer ste uživali. Možete li to objasniti?

„Pa, prvo, mislim, da… Video sam posle nekoliko minuta da su me nekako čekali. Ja sam se postavio u stilu, u redu. Bilo je to u trenutku. Nisam imao plan da ostajem ili tako nešto. Trebalo mi je vremena da se malo osvrnem oko sebe, samo sam cenio to što sam u takvoj atmosferi sa toliko ljudi, koji me bodre. Bio mi je potreban taj trenutak, da se sve to završi. Očigledno nećete pobediti u svakom meču koji odigrate, ali ipak morate uživati. Zaista cenim sve prisutne. Ali onda sam morao da odem“, rekao je kroz smeh Bruksbi.

Ranije ste govorili o svom verovanju i samopouzdanju, ideji u vašoj glavi da možete pobediti bilo koga. Protiv Novaka Đokovića tamo, da li je postojao trenutak, poen, udarac, kada ste na neki način osećali da više pripadate tamo, možete da igrate sa tim momcima na ovoj pozornici?

„Da, mislim, mislim da to dolazi definitivno od više treninga, ali što je najvažnije, i drugih situacija sa mečeva protiv drugih momaka i slično, sve je to deo čitavog procesa. Da, 100% sam verovao da mogu pobediti, kao protiv bilo koga. Mislio sam da sam to pokazao sa nivoom koji mogu da proizvedem. Nažalost, da, fizički je kasnije postalo malo teže“, priznao je Bruksbi da ne može da parira još uvek Novaku.

BONUS VIDEO: Đoković u poseti piramidama u Visokom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare