Novak Đoković Novak Djoković
Novak Đoković Foto:

Novak Đoković, najbolji srpski teniser, konstantno pomera granice, međutim, i dalje ima onih koji ne priznaju njegove uspehe, kao što je u ovom slučaju to uradio Gustavo Kuerten, bivši prvi igrač sveta.

Đoković je oborio gotovo sve rekorde. Najtrofejniji je po grend slem titulama, ima ih 24. Takođe, najviše nedelja je prvoveo kao prvi teniser sveta, čak 418.

Tu su još brojni drugi rekordi koje je Novak oborio.

Međutim, Kuerten smatra da Đoković, koji je trenutno četvrti na ATP svetskoj rang listi, nije među šest najboljih tenisera svih vremena.

Pročitajte još

Brazilac je među najboljih šest tenisera svih vremena svrstao Rafaela Nadala, Rodžera Federera, Andrea Agasija, Džona Mekinroa, Pita Samprasa i Bjorna Borga.

Upitan je da obrazloži svoju odluku, a njegove reči su zaprepastile.

„Zašto? Zbog mojih korena. Brat je imao poster Borga, a ja postere Mekinroa. Mogu danas da govorim i ljudi će me slušati zahvaljujući ovoj dvojici igrača“, rekao je Kuerten, kako prenosi britanski „Ekspres“.

Neke je izabrao i zbog veština na terenu.

„Sampras kao da je bio iz druge galaksije. Agasi je bio provokativniji tip koji je išao van granica tenisa i dopirao do ljudi“.

Gustavo Kuerten je krajem 2000. godine bio prvi teniser sveta. Tri puta je osvajao Rolan Garos, dva puta US Open, i po jednom Vimbldon i Australijan open.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar