Novak Đoković na Vimbldonu
Foto: Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Novak Đoković je savladao Holgera Runea sa 6:3, 6:4, 6:2 i plasirao se u četvrtfinale Vimbldona, a tokom meča je morao da se nosi sa ozbiljnim pritiskom londonske publike. Ipak, nije ostao dužan. Naprotiv.

Putujte sigurni uz UNIQA putno osiguranje za ceo svet.

Foto: Nova.rs

Po završetku susreta Đoković je imao šta da kaže navijačima, najpre je to uradio na samom terenu, a onda i u sali za konferencije.

Najpre je govorio o tome kako se osećao i da li je imao probleme sa kolenom.

PROČITAJTE JOŠ

„Dobro se osećam. Sjajan meč. Holger nije igrao na očekivanom nivou, ali učinio sam da mu bude neprijatno na terenu u tom pogledu što sam bio solidan na osnovnoj liniji. Imao je priliku da prebaci momentum na svoju stranu, ali odigrao sam dobro u tim setovima. Uvek je izazov igrati sa Runeom u tri seta“, rekao je Đoković.

Upitali su ga da li su mu ove veteranske godine najopuštenije u karijeri.

„Ne stvarno. Uživam u vremenu sa porodicom. Pokušavam da u slobodnim danima treniram, ali posle toga sklonim misli sa tenisa. Tenzije i pritisak su i dalje veoma jake.“

Foto: Li Ying / Xinhua News / Profimedia

Još jednom se osvrnuo na publiku.

„Gledajte, ne znam šta Vimbldon može da uradi. Kada se to desi, publika je platila te karte, imaju pravo da budu tu i navijaju kako hoće. To je stvar toga kako biraju da se ponašaju i podrže svog igrača. Možemo reći da sudija može da ih smiri, ali ne može ni on puno da uradi. Neće izbaciti čitavu tribinu jer se ne ponašaju kako treba. Zbog njih smo globalni sport. Pokušao sam to i da kažem na terenu. Naravno da ćete podržavati jednog ili drugog, u potpunosti je to razumljivo, ali ako neko prekorači liniju – ja reagujem.“

Dotakao se i Aleksa de Minora koji će mu biti protivnik u sledećoj fazi.

„Mislim da je on ponajbrži na Turu. Mnogo je napredovao u poslednjih godinu i po. Igrao sam na Australijan openu prošle godine sa njim, sjajan meč. Od tada do danas, njegov napredak i to što je ušao u Top 10 nije iznenađenje. Uvek je imao brzinu, odbranu i spretne ruke. Lejton Hjuit je njegov mentor i trener, mislim da je to sjajan spoj. Zbog stila igre, Lejton je igrao slično kao Aleks. Ide u pravom smeru. Servis je postao njegovo oružje, što nije bio slučaj ranije. Kompletan je igrač, ustalio se kao Top 10,15 igrač, stalno igra u poznim fazama na Grend slemovima. Već me je pobedio u Australiji, nema razloga da misli da ne može i ovde. Naravno, Grend slem je druga priča. Sviđaju mi se moje šanse“, kaže Đoković.

BONUS VIDEO Novak nakon pobede nad Runeom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar