Novak Đoković Foto: MATTHEW STOCKMAN / Getty images / Profimedia

Kakav meč, kakav okršaj. Polufinale grend slema kakvom su se svi nadali.

Foto: Promo
Foot:Nova.rs

Novak Đoković će u finalu US Opena igrati protiv Danila Medvedeva.

PROČITAJTE JOŠ

Rus je uspeo, barem po kladionicama, da napravi iznenađenje sa 7:6(3), 6:1, 3:6, 6:3 i da se plasira u finale u kom će još jednom igrati protiv srpskog asa.

Medvedev do sada ima samo jednu grend slem titulu, upravo tu iz Njujorka, pa će ovo biti prava prilika za poravnjanje računa.

Uostalom, pre nego što zapravo govorimo o meču pogledajte ovaj poen.

Bio je izraziti favorit Alkaraz, kao da su mnogi zaboravili kako je u jednom trentku godine dominirao Medvedev, ali je potpuno pao u senku zbog okršaja Španca i Đokovića.

Sada je to naplatio sa kamatom, po drugi put u karijeri je dobio Alkaraza kome je ujedno naneo i drugi poraz na grend slem turnirima ove godine. Prvi mu je naneo Novak Đoković u polufinalu Rolan Garosa.

Medvedev je stigao do petog grend slem finala u karijeri po čemu je postao najuspešniji Rus svih vremena. Uspeo je da prevaziđe i uspeh Marata Safina koji je igrao četiri finala.

Kako je izgledao meč najbolje oslikava činjenica da Alkaraz nije upisao nijedan as, ali niti jednu duplu grešku. U tom segmentu je Medvedev bio na odnosu 10:9, rizikovao je mnogo, ali se to na kraju i te kako isplatilo.

Ispostavilo se da je taj taj-brejk prvog seta taj koji je odredio kako će izgledati meč jer je Medvedev odigrao taj segment savršeno, a onda u drugom setu izgledao potpuno dominantno. Uspeo je Alkaraz da osvoji treći set kada su mnogi pomislili da bi moglo da dođe do potpunog preokreta.

Ipak, Medvedev je taj pakao preokreta doživeo već u finalu Australijan opena 2022. godine (Rafeal Nadal je tada osvojio 21. grend slem pehar), pa nije želeo da dozvoli da se bilo šta slično desi.

U četvrtom setu je još jednom podigao nivo i na kraju ispratio Alkaraza sa terena dok mu je publika koja je ustala nakon tri i po sata vrhunskog seta aplaudirala.

BONUS VIDEO Novak ostvario novu pobedu na US Openu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare