Pjer-Igo Erber
Foto: Andrea Rosito / imago sportfotodienst / Profimedia

U trenutku kada se čitav svet sručio na Novaka Đokovića koji je dobijao niz pogrdnih, preteranih i bezobraznih nadimaka početkom 2022. godine zbog izuzeća kojim je stigao na Australijan open, Pjer-Igo Erber je otvoreno stao na njegovu stranu.

Miodrag Dimitrijević Foto: Nova,rs

Francuz je privukao tada ogromnu pažnju kada je izabrao da ne putuje u Melburn jer je odbio da se vakciniše, a nije očekivao da se napravi bilo kakva drama oko samog turnira.

PROČITAJTE JOŠ

„Ovo je prava saga. Sve je prevršilo mere u poslednje dve godine, pitali smo mnogo toga ljude iz Australije. Ovo je zaista posebna situacija. Australijancima je teško da prihvate da nevakcinisana osoba uđe u zemlju, kada su oni bili zaključani na ostrvu dve godine. Zato nisam ni pomišljao da idem tamo“, rekao je za „Frans info“ pre dve godine.

Nije mu se dopalo kako su se ophodili prema srpskom teniseru tada.

„Mora da se svet okrenuo naglavce jer svetski broj jedan ne može da igra tenis na grend slemu u Australiji gde je devet puta pobeđivao. Bio je tri dana zaključan u sobi, blokiran sedam sati na ulasku, tretirali su ga kao begunca iako niko ne bi smeo da ga smatra razbojnikom“, dodao je Francuz.

U tim trenucima je sumnjao da će nastaviti da bude teniser.

„Uzimajući u obzir promene u svim zenljama, odlukama vlade, čini mi se da je komplikovano da nastavim da budem teniser ako nisam vakcinisan. Ipak, voleo bih da nastavim da budem ono što jesam i da igram u skoroj budućnosti. Ipak, na duže staze, može biti komplikovano. Nadam se da ovo nije kraj, ali je svakako mogućnost da je tako. Potrudiću se da ovo ne bude kraj svega, ali moguće je“, zaključio je Erber.

BONUS VIDEO Novak Đoković Miljanu: Šta nazad?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare