Foto: CHRISTOPHE SAIDI / Sipa Press / Profimedia

Srpski teniser Novak Đoković napredovao je za jednu poziciju na najnovijoj ATP listi i trenutno je drugi igrač sveta sa 8.360 bodova. Ipak, zaostatak za Janikom Sinerom je još veći.

Đoković je preuzeo drugo mesto na listi najboljih tenisera sveta od Španca Karlosa Alkaraza, koji nije uspeo da odbrani titulu na turniru u Kvinsu i tako izgubio 450 bodova. Španac je trenutno treći teniser sveta sa 8.130 bodova.

PROČITAJTE JOŠ

Prvo mesto na ATP listi zadržao je Italijan Janik Siner, koji ima 9.890 bodova. Italijan ima 410 poena više u odnosu na prošlonedeljnu listu, pošto je u nedelju osvojio turnir u nemačkom Haleu.

Srpski teniser je tako napredovao na ATP listi, ali je mladi Italijan uspeo da uveća prednost. Ona bi mogla da bude još veća u slučaju dobrog rezultata na Vimbldonu. Tamo je Siner prošle godine stigao do polufinala, a tada ga je upravo savladao Đoković.

Nemac Aleksander Zverev je i dalje četvrti igrač sveta, a potom slede Rusi Danil Medvedev i Andrej Rubljov.

Razlika između prve petorice trojice nije velika, ali dovoljna da može da se promeni raspored na ATP listi. Čak i Zverev i Medvedev u slučaju dobrih rezultata mogu da idu „gore“, ali i da potencijalno strepe ukoliko neko drugi iz Top 10 društva priredi senzaciju.

Zbog toga će žreb u petak od 11.00 biti posebno bitan.

Novak Đoković
Foto: Tanjug/AP Photo/Christophe Ena)

Poljak Hubert Hurkač je napredovao za dve pozicije i trenutno je sedmi teniser sveta, a iza njega se nalaze Norvežanin Kasper Rud, Australijanac Aleks de Minor i Bugarin Grigor Dimitrov.

Drugorangirani teniser Srbije Laslo Đere nazadovao je za pet pozicija. Đere je 52. igrač na ATP listi sa 936 bodova, dok je Miomir Kecmanović napredovao za jedno mesto i trenutno je 53. teniser sveta sa 920 poena.

Dušan Lajović je zadržao 56. poziciju na ATP listi sa 871 bodom. Hamad Međedović je nazadovao za sedam mesta i trenutno je 127. teniser sveta sa 517 bodova.

ATP lista, 24. jun
Foto: Screenshot ATPtour

BONUS VIDEO Poslednji poen Đokovića u prvom setu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar