Foto: AP Photo/Aaron Favila

Kris Evert, nekada prva teniserka sveta, objasnila je zbog čega smatra da će se Rafael Nadal uskoro povući.

Nadal se već sezonama unazad muči sa povredama, a sada mu je glavni cilj da do sezone na šljaci bude u dobroj formi kako bi mogao da napdne 23. grend slem trofej na njemu omiljenom Rolan Garosu.

Španac će u martu po prvi put nakon 18 godina ispasti iz top 10, pošto će propustiti masterse u Indijan Velsu i Majamiju.

PROČITAJTE JOŠ:

„Mislim da je motivacija kod njega i dalje velika. Ipak, imati tako nešto godinu za godinom, osvojiti mnogo titula i ne padati u želji da se takmičiš, to je sjajno. Hej, 18 godina u Top 10! Imati taj motiv i tu posvećenost sportu koja nikada ne pada, biti u Top 10 kada je lista igrača tako duboka, to dovoljno govori šta se dešava u njegovoj glavi. I to govori i o njegovoj igri jer se radi o konstantnosti, o tome da budeš dobar, da ne promašuješ lopticu, da budeš u svakom poenu. On igra svaki poen jednako i u Top 10 je svake godine. To je čudesna vizija“, kaže Evert.

Nadal mora da pazi na svoje telo, jer više ne može da igra mnogo mečeva kao pre.

„Njegove povrede nisu bile tako katastrofične, gde bi bio godinu dana van terena, kao kod mnogih drugih igrača. Rafa zaista gleda kako da sačuva svoje telo. On je bio pravi ratnik i njegovo telo je trpelo mnogo, jer daje sto odsto na treningu i na mečevima. On igra veoma fizički, njegov stil je takav da u razmenama nadigra protivnika. Proveo je mnogo vremena udarajući lopticu i pitate se kako mu se telo još tako dobro drži. Ipak, sada kada je otac, ima drugačiju perspektivu i ima o čemu da se brine posle tenisa“, dodala je Evert.

Nekadašnja teniserka smatra da bi Nadal uskoro mogao da se povuče iz dva razloga.

„Njegovo telo je pohabano i sada i obična povreda više nije obična i imaće ih sve više. Možete sa sigurnošću da kažete da će u narednih nekoliko godina da pada. Ne želim nikom da se povuče, ali u narednih nekoliko godina, zbog povreda i porodice, ne bi me začudilo da krene da popušta. Povreda je bilo sve više poslednjih godina. To je neki znak da je telo krhkije i da popušta. To je razumljivo zbog njegovog stila igre i ne mislim tu ništa negativno. Ipak istina je da se povređivao. Nema razloga da se bori protiv emotivnog ili mentalnog dela igre, više je do toga da telo drži što je moguće više zdravim. Rolan Garos, šljaka, duže razmene, duži mečevi, meta na njegovim leđima. Biće to stvarno velik izazov za njega“, zaključila je Kris Evert.

BONUS VIDEO Nadalov prst u oko Novaku

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar