Neke stvari su prosto drugačije...
Milšped Group vam donosi najzanimljivije vesti direktno iz Melburna.
Put na drugi kraj sveta u Australiju, nije mogao da protekne samo u znaku tenisa.
Na stranu Novak Đoković i drugi majstori igre, ali ovako daleki put nije mogao da se završi, a da se ne probaju i neke lokalne stvari.
Prvi dani kada je najviše mečeva bilo na programu nisu ostavljali prostora za testiranje restorana, ali je bilo prilike da se usput probaju neke grickalice, sokovi, piva i neobične stvari.
Tako je među prvima na repertoaru bilo pivo lokalnih proizvođača koja su zapravo vrlo prijatna.
Za početak su isprobavani lageri, lagana letnja piva koja su vrlo pitka i ukusna.
Zanimljivo je da je ovde standardno takozvano malo pivo i ambalaža od 0,33 i da do sada u prodavnicama nismo naleteli na ono što je standard u Srbiji.
Tako je pala degustacija „Smithy’s“ i „Carlton Draught“, piva idealnih za lagano pijuckanje dok se u kompleksu može probati i Peroni koje je takođe lagano pivo.
Kada su pića u pitanju, nije sve baš bilo idealno, a bilo je i nekih epskih promašaja. Tako smo na primer otkrili da Šveps ovde nudi široku lepezu ukusa koji se kod nas ne mogu pronaći.
Ali, to što je raznovrsno, ne znači i da je dobro. Tako je „Šveps Sarsaparila“ koji je je ako sam dobro shvatio sa ukusom neke biljke poreklom iz Azije podsećao na neku vrstu gaziranog sirupa za kašalj, mada je tačan opis teško pronaći.
Još gore je bilo kada smo probali ovde popularni „Vegemite“ namaz koji se pravi od pivskog kvasca i koji sam po sebi ima čudnu teksturu koja najviše podseća na imalin, a ukus ne mogu da uporedim ni sa čim drugim, ali je svakako nešto najodvratnije što sam mogao da probam.
Bilo je i zanimljivih stvari kao što su ovdašnji čipsevi, pa je tako ukus čipsa sa medom zapravo bio iznenađujuće dobar.
Od slatkiša je izbor pao na čokoladice, sušeni mango i nešto što se zove Tvinkis, mekani kolač sličan patišpanju sa slatkim punjenjem koje je preslatko, ali isto tako vrlo ukusno.
Nešto zdravija varijanta bio je grčki jogurt sa ukusom vanile koji je nosio živopisan naziv „Čobani“.
BONUS VIDEO Intervju Novaka Đokovića