Foto: Profimedia

Teniski analitičar Mats Vilander izrazio je svoje nezadovoljstvo ponašanjem Karlosa Alkaraza na Mastersu u Sinsinatiju, gde je mladi španski teniser tokom meča protiv Gaela Monfisa slomio reket u trenutku nervoze.

Vilander je istakao da ne podržava takve ispade, naglašavajući da rekete nije lako nabaviti i da većina ljudi ne može sebi priuštiti da ih lomi.

PROČITAJTE JOŠ

„Mrzim da vidim kada neko lomi reket, jer mislim da je to poslednja stvar koju kao teniser treba da uradite. Teniski reketi nisu besplatni, nemojte ih lomiti,“ rekao je Vilander.

Iako kritičan prema ovom potezu, Vilander je takođe primetio da je Alkaraz, na neki način, pokazao svoju ljudsku stranu time što se udaljio od slike apsolutno savršenog sportiste.

„Sada se malo udaljio od toga da je 100 odsto apsolutno savršen sportista u svakom trenutku, van terena, na terenu, na mrežama, baveći se dobrotvornim radom. ‘Čekaj malo, nisam skroz savršen’, mislim da je to na neki način dobro za njega, mislim da skida pritisak sa njega,“ dodao je Vilander.

Alkaraz će svoju kampanju na US Openu započeti u utorak, mečom protiv Australijanca Li Tua.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar