Karlos Alkaraz
Foto: Mark Blinch/The Canadian Press via AP/Tanjug

Španski teniser nastavlja treću masters titulu ove sezone nakon Indijan Velsa i Madrida, a mogao bi da dođe time i po prvi put do pet cifara u ukupnom renkingu (10.215 bodova).

Karlos Alkaraz se plasirao u četvrtfinale mastersa u Torontu pobedom kroz „iglene uši“ protiv Huberta Hurkača sa 3:6, 7:6(2), 7:6(3), te je Poljak još jednom pokazao da mu malo fali da pređe put od „mučitelja velikana“ do „ubice velikana“. Uostalom i na Vimbldonu je Novak Đoković morao ozbiljno da se namuči da bi ga probio i savladao.

PROČITAJTE JOŠ

Španski teniser se nalazi u seriji od 14 pobeda zaredom, ali je morao da servira dva puta pre nego što je posao priveo kraju. Popravi je bodovni saldo na ATP listi, za sada, za 170 bodova.

„Iskreno, ne znam šta se desilo. Počeo sam da se osećam loše u jednom momentu. Nisam mogao da osetim udarce na pravi način. Ne znam šta se desilo. U tom trenutku sam mislio samo o tome da ostanem miran, da pronađem način da prevaziđem probleme i da pronađem taj dobar osećaj opet. Mislim da sam prilikom serviranja na 5:6 uspeo to da pronađem. Veliki igrači pronalaze način da ostanu živi i da završe meč pobedom“, rekao je Španac.

Hurkač je maestralno uzeo prvi set, a onda je počeo da greši. Počeo je da pada njegov nivo igre jer nije mogao da izdrži duge razmene sa Špancem kao ranije, a istovremeno mu je procenat prvog servisa pao sa 69 odsto na samo 48.

Imao je dve meč lopte Alkaraz pri rezultatu 5:2, a onda je Hurkač u trećem setu vezao četiri gema zaredom. Imao je čak 28 neiznuđenih grešaka Alkaraz, ali i neverovatnih 48 vinera.

„U teškim momentima moraš da veruješ u sebe, pokušaš da ideš na sve. Nije bilo da li će pobediti ili ne. Moraš da veruješ da ćeš odigrati najbolje u tom momentu, da pokušaš da igraš agresivno. Mislilm da sam odigrao dva dobra taj-brejka. Tako sam i došao do pobede“, poručio je španski as.

Alkaraz želi da osvoji sedmu titulu u sezoni, a po drugi put je savladao Hurkača (2-0).

U sledećem kolu Španca čeka stari dužnik Tomi Pol koji ga je u Kanadi izbacio prošle godine već u prvom kolu. Pol, polufinalista Australijan opena i 14. igrač sveta, izbacio je Markosa Girona sa 6:3, 6:2.

BONUS VIDEO Odavde je krenulo po zlu u finalu Vimbldona: Novak je mogao da vodi sa 2:0

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar