Foto: Printscreen Instagram / ABC

Dokumentarac "Neuništiva" opisaće tešku životnu priču Jelene Dokić, teniserke koja je nekada nastupala pod zastavom Srbije, te kasnije i Australije.

Jelena Dokić će ispričati životnu priču u novom dokumentarcu koji će biti prikazan sledećeg meseca, a posebno će se osvrnuti i na zlostavljanje koje je pretrpela od oca.

Bivša teniserka je u svojoj memoarskoj knjizi „Neuništiva“ iz 2017. godine, detaljno opisala užasno fizičko i psihičko zlostavljanje koje je pretrpela od oca, dok će sada više reči o tome biti u dokumentarcu.

PROČITAJTE JOŠ

„Otac mi je često govorio „nemoj ništa da pričaš, ćuti ili ću te ubiti“. Ja do svoje 33 godine nisam znala da se nasmejem. Ljudi često žele da budete savršeni, posebno u sportu, a to je nemoguće. Život nije savršen. Bila sam ranjiva i mislila sam da je to moja slabost. Sada sam svesna da je to moja snaga“, pričala je Dokićeva svojevremeno.

Dokić je rođena u Jugoslaviji, a njena porodica se preselila u Australiju kada je imala 11 godina.

Dok se afirmisala kao talentovana juniorka, Dokić je osvojila titulu na US Openu za devojke 1998. godine i Rolan Garos u dublu sa Kim Klijsters.

Njen trenutak proboja došao je iste godine kada je, kao 16-godišnja kvalifikantkinja, izbacila Martinu Higins u prvom kolu Vimbldona i stigla do četvrtfinala.

Godine 2000. dostigla je polufinale Vimbldona, što je bio njen najbolji rezultat na grend slemovima.

BONUS VIDEO Đoković i Alkaraz na treningu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare