Foto: EPA-EFE/ALEX PLAVEVSKI

Đakomo Naldi, bivši fizioterapeut Janika Sinera i čovek koji je direktno okrivljen za pozivitan test italijanskog tenisera, izneo je svoj stav povodom cele situacije.

Naldi je prilikom otvaranja projekta „Open Food Factory“ posvećenog zdravoj ishrani upitan za slučaj Janika Sinera.

PROČITAJTE JOŠ...

Podsećamo, ovaj fizioterapeut označen je kao glavni „krivac“ za to što je Siner pao na doping testu u martu jer je, prema navodima, posekotinu na prstu tretirao kremom koja u sebi sadrži zabranjenu supstancu.

Prema zvaničnoj verziji koja je još uvek aktuelna, sve je počelo 3. marta, kada je Đakomo Naldi navodno posekao mali prst skalpelom kada je ruku gurnuo u torbu sa opremom. Dva dana kasnije, u razgovoru sa Umbertom Ferarom, uzeo je sprej po imenu Trofodermin, koji u sebi sadrži klostebol, a koji se inače koristi za tretiranje rana.

Navodno, Naldi je taj sprej koristio u narednih osam dana, i to dok je Sinera redovno masirao – prema zvaničnoj verziji, bez rukavica ili pranja ruku neposredno pred početak tretmana.

U međuvremenu, Siner je otpustio ovu dvojicu saradnika krajem avgusta, a Naldi je dva meseca kasnije, na pitanje da prokomentariše, dao kratak odgovor:

„Dobro sam. Žao mi je kao i svima. Ne mogu da kažem ništa drugo, samo se nadam, pre ili kasnije, da ću moći da kažem šta se dogodilo, što već znaju oni koji su pročitali presudu.“

Podsećamo, Siner je kažnjen oduzimanjem bodova i novčane nagrade za nastup na Indijan Velsu, ali ga je Međunarodna organizacija za integritet tenisa (ITIA) oslobodila dalje odgovornosti.

Ipak, Međunarodna antidoping agencija (WADA) odlučila je da uloži žalbu na presudu, pa će o daljoj sudbini Sinera odlučivati Sud za sportsku arbitražu (CAS).

BONUS VIDEO 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar