Foto: Profimedia

Izmislio novi kriterijum u GOAT trci.

Novak Đoković je u godini za nama otklonio sve moguće dileme oko toga ko je najbolji igrač svih vremena, ali i dalje ima onih koji pokušavaju da nađu način da ga ospore.

Nekadašnji marokanski teniser Junes El Ajnaui izneo je zanimljivo viđenje GOAT trke.

PROČITAJTE JOŠ

Marokanac koji inače trenira Uga Gastona j pre dve godine radio u akademiji Novaka Đokovića kao trener.

„Za mene, to nije samo pitanje tenisa i brojeva, već morate da pogledate i kakva je neko osoba i kako podnosi poraze. U tom aspektu, Rafael Nadal je broj jedan“, rekao je bivši 14. teniser sveta u razgovoru za „Punto de Break“.

On je to dodatno obrazložio.

„Nikada nismo videli kako radi nešto čudno na terenu i ne govorim to zato što je Španac. Nikada nije razbio reket, niti smo ga ikada videli kako se žali. Uvek je pokazivao dobar stav i bio primer za sve koji su igrali tenis. Srećni smo što smo mogli da uživamo u eri te trojice tenisera. Đoković i dalje igra i gradi svoju zaostavštinu, videćemo koliko će nova generacija daleko otići sledeće godine.“

Nije se tu zaustavio.

„Nikad više nećemo videti igrače kao što su Rodžer i Rafa. Postoji nešto osim brojeva, to se vidi u tome kako se osoba ponaša u teškim trenucima u životu. Lako je kad pobeđuješ, svi su uz tebe, ali pravi šampion se vidi u porazu. Rafa i Rodžer su oduvek prihvatali poraz bolje od Novaka, možda je zato i više osvojio od njih. Ali nije sve u uspesima, važnija je osoba“, zaključio je El Ajnaui.

Ranije, dok je radio na akademiji, imao je samo reči hvale.

„Novak je neverovatan. Odlučuje o svemu u akademiji. Igra na grend slemovima, prvi je na svetu i u isto vreme pomaže drugima i pazi da je sve u redu u akademiji. Tako nešto ja ne bih mogao“, rekao je tada za „Tenis magazin“.

BONUS VIDEO Vidno iznervirani Novak o doping kontroli

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar