Francuski teniser Adrijan Manarino uključio se u diskusiju u vezi sa izbacivanjem Andreja Rubljova sa turnira u Dubaiju.

Rubljov je u polufinalu izgubio od Aleksandera Bublika sa 7:6 (4), 6:7 (5) i 5:6 tako što je posle jedne situacije počeo da viče na linijskog sudiju.

PROČITAJTE JOŠ:

Sudija je upozorio glavnu sutkinju u stolici, Mirijam Blej, a onda se u celu priču uključio i supervizor turnira, pa je Rubljov, koji se na terenu branio da nije pričao stvari na koje je organizatorima skrenuta pažnja, svejedno diskvalifikovan.

Ostao je bez novca, bodova, a od ponedeljka i boravka u Top 5 na ATP listi zbog sopstvenog karaktera, mada je više njegovih kolega navelo da nije trebalo da bude tako stroga kazna. Bar ne bez pregledanja video snimka na kom bi se tačno utvrdilo šta jeste, a šta nije rekao.

Darija Kasatkina, Andrea Priskariju i Alehandro Davidovič Fokina već su svojim mišljenjem stali uz Rubljova iako su jasno rekli da je pogrešio. Na neki način ga brani i Manarino.

„O Bože, ideš tamo da bi cinkario! Nisam siguran koliko bi mečeva Džon Mekinro završio u 2024. godini“, napisao je Manarino.

Uprkos incidentu koji se desio, i činjenici da se Rubljov uneo u lice jednom od linijskih sudija, Bublik je rekao da nema problem sa tim da nastavi meč. Nije se desilo.

„Mislim da bi mu davanje upozorenja bilo dovoljno, kao što mislim da je publika zaslužila drugačiji završetak meča“, dodao je Manarino.

BONUS VIDEO: Janik Siner vs Novak Đoković – hajlajts

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar