Ruski teniser Andrej Rubljov diskvalifikovan je sa turnira u Dubaiju, pa je Aleksander Bublik prošao u finale.

Rubljov je gubio 6:5 u završnom setu meča (7:6 (4), 6:7 (5), 5:6), a meč je dobio šokantnu završnicu jer je Rubljov urlao u lice linijskom sudiji.

PROČITAJTE JOŠ:

Sudija priča ruski, pa je razumeo tenisera, Rubljov je negirao ono na šta mu je ukazano i meč je dobio šokantan i skandalozan epilog.

Rus gubi sve poene s turnira i sav novac koji je zaradio prolaskom u polufinale, a da sve bude još gore, ispašće od ponedeljka i iz Top 5 na svetu.

Nesportsko ponašanje i prek karakter koštali su ga skupo, pošto je Bublik uspeo da se vrati u meč iz brejka minusa u trećem setu i dođe nadomak taj-brejka.

Rubljov je tokom meča jednom razbio reket, a onda se uneo u lice sudiji zbog sporne odluke i vikao. Sudija koji priča ruski je upozorio sudiju u stolici Miri Blej i reagovao je i supervizor Roland Herfel.

Herfel i Blej su se onda suočili sa Andrejem, koji je kazao da nije ni pričao ruskim jezikom kad je došlo do incidenta.

Njegov protivnik Bublik, koji predstavlja Kazahstan i takođe priča ruski, odbijen je u zahtevu da se meč nastavi, a publika je besnog Rubljova zvižducima ispratila s terena.

Ovakav presedan se ne viđa svakog dana, pa će Bublik da se suprostavi Danilu Medvedevu ili Ugu Umberu u finalu. Nešto slično se pre četiri godine na US openu desilo i Novaku Đokoviću.

Razlika je što je Novak u besu udario lopticu koja je pogodila linijsku sudiju Lauru Klark i Đoković je diskvalifikovan, uprkos tome što je zgrešio nenamerno i odmah se izvinio.

BONUS VIDEO: Rubljov – Bublik početak meča, novčić

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare