Foto: EPA-EFE/STR

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković poslao je posebnu poruku svom najvećem rivalu Rafaelu Nadalu.

Njih dvojica su poslednji put odigrali jedan meč u Rijadu, na egzibicionom turniru „Slem šest kraljeva“ i Đoković je slavio sa 6:2, 7:6 (5).

PROČITAJTE JOŠ:

Simbolično, najveći rival, čovek sa kojim je Nadal odigrao najviše mečeva (zvaničnih takmičarskih čak 60), ispraća ga u penziju i posebnom porukom.

„Poslednji ples je bio epski. I naravno, emocionalan. Zauvek ću ceniti naše rivalstvo, Rafa. Tenisu ćeš nedostajati“, napisao je Đoković u subotu uveče.

David De Hea, Tadija Dragićević, pevačica Jara i brojni drugi počeli su da ostavljaju komentare ukazujući na to o kakvim je teniskim i sportskim legendama reč.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Novak Djokovic (@djokernole)

Nema sumnje da Nadal zaista hoće nedostajati tenisu, jer je iza Đokovića sa 22 grend slem titule, preko 200 nedelja na vrhu ATP liste i bio je deo „velike trojke“ koju je uz njega i Đokovića činio još i Rodžer Federer.

Poslednji meč koji je Novak relativno lako dobio dao nam je tek sporadične nagoveštaje Nadalove nekadašnje veličine i tek u nekim poenima je ona mogla da se vidi.

Dugo već Rafa nije na svom nivou, povrede i godine su učinile svoje, pa je Španac i vlasnik rekorda po broju trofeja sa Rolan Garosa (14), rešio da se povuče posle Dejvis kupa u novembru.

BONUS VIDEO: Novak Đoković i izjava posle finala u Šangaju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar