Novak Đoković
Foto: EPA-EFE/MAST IRHAM

Ponekad, ali ne baš ni toliko retko, dešava se teniserima da imaju utisak da se nalaze u zlatnom kavezu.

Foto: Nova.rs

Tada im ništa ne nedostaje, smešteni su u luksuznim hotelima, jedu najbolju hranu, imamo mnogo besplatnih stvari i aktivnosti koje mogu da rade. Pa, ipak, da li sve to vredi kada se nalazite negde bez porodice?

PROČITAJTE JOŠ

I tu često počinje borba sa samim sobom, preispitivanje odluka i onoga što se dešava oko njih. U takvim situacijama je neophodno ponekad da pronađete čak i fizičko utočište od svega.

Novak Đoković je otkrio gde odlazi da smiri glavu i da razmišlja mnogo bistrije. Otkrio je svoje dve lokacije na kojima preferira da se osami.

Tokom slobodnih dana ponekad ode i tako puni baterije za sve ono što ga čeka.

„Nisam sujeveran, ali volim da posećujem mesta koja mi donose sreću. Na primer botaničku baštu, prelepo mesto, tu nađem mir, stojim pored drveta, penjem se na drvo… Volim da hodam po plaži, tamo je možda malo tiše, jer tokom grend slema imate dosta izazova, dosta aktivnosti i kada nemate mečeve. Dobro je imati mesto gde možete da povratite snagu, da se izolujete. Kada sam u Njujorku, odsedam u Nju Džerziju kod prijatelja gde je mirno. Grend slemovi su drugačiji turniri nego svi ostali na turu“, poručio je srpski as.

Pogledajte i sami čuveno mesto u Melburnu i botaničku baštu koja ostavlja bez daha. Ogromne je površine, a zanimljivo da je nekoliko puta baš tu bilo fotografisanje Đokovića sa trofejem, pa ima i nešto ličniju notu.

BONUS VIDEO Godina u kojoj je Novak Đoković obarao rekorde

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare