Foto: EPA-EFE/TERESA SUAREZ

Najbolji srpski teniser i treći igrač planete Novak Đoković bio je vidno raspoložen posle pobede u osmini finala Rolan Garosa.

On je u četvrtom meču savladao Huan Pabla Variljasa sa 6:3, 6:2, 6:2 za manje od dva sata i došao je do rekorda od 17 četvrtfinala.

PROČITAJTE JOŠ:

Jedno manje ima Rafael Nadal, a do 12 četvrtfinala je stigao Rodžer Federer.

„Hvala, Marion, bilo je ovo veoma dugo pitanje (smeh). Pokušavao sam da odgovorim na svaki poen, pre nego što odgovorim na pitanje želim da se zahvalim publici na podršci, hvala što me podržavate, učinili ste nešto lepo i osećam tu pozitivnu energiju“, počeo je Đoković kroz šalu.

Novak kaže da je hteo da diktira poene i da kad to uspe, dobija konstantnost, ali je srpski teniser bio na veoma visokom nivou, što je takođe napomenuo kao razlog za svoje zadovoljstvo.

„Danas su bili divni uslovi za igru, atmosfera je bila sjajna. Prvi put sam igrao protiv ovog protivnika, ali znam ga već nekoliko godina, tu je, pravi napredak i specijalista je za ovu vrstu podloge“, istakao je srpski igrač.

Marion Bartoli ga je na terenu podsetila da je oborio rekord Rafaela Nadala po broju četvrtfinala na Rolan Garosu.

„Hvala mnogo. Jasno je da sam ponosan zbog tog rekorda, svakim rekordom se treba ponositi, posebno ovde. Kao i svaki igrač, imao sam mnoog razmišljanja, nije kao što je bilo pre nekoliko godina, ali kad igram ovako kao danas, naravno da sam zadovoljan i motivisan“, istakao je Đoković.

Upitan za to što su uz njega već nekoliko dana deca na terenu, Đoković je kazao da mu to pričinjava posebno zadovoljstvo.

„Veliko je zadovoljstvo je naravno imati decu uz sebe, da su ovde blizu mene. Danas, juče su bili tu, sutra idu u Srbiju jer treba ići u školu. Moram da kažem da moj sin stvarno voli tenis i sa njim i sa decom uopšte sam drugačija osoba. Pozitivan, osećam mnogo ljubavi, motivacije da igram svoj najbolji tenis. Voli i on ovaj sport i možda će jednog dana i on moći da igra“, rekao je Đoković.

BONUS VIDEO: Rune se pobedom nad Đokovićem plasirao u polufinale Rima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar