Foto: EPA/DAVID CROSLING

Nemački teniski stručnjak Boris Beker, nekadašnji trener Novaka Đokovića, a danas mentor Holgera Runea, pričao je o prvom reketu sveta.

Đoković i Rune su ukrstili rekete na turniru u Torinu i srpski igrač je uspeo da pobedi danskog u tri seta Završnog mastersa.

PROČITAJTE JOŠ:

Beker odskora sarađuje sa Runeom, koji je jedno vreme trenirao sa Patrikom Muratogluom i jedan je od najvećih talenata u svetu tenisa. Veći od Đokovića ipak nije, pa Srbina Beker opisuje kao „kralja lavova“.

„Za mene je on ‘kralj lavova’. Mi dajemo sve od sebe da teniske navijače naučimo onome što je nemoguće objasniti: to šta je ovaj igrač osvojio za 16, 17 godina karijere i što verovatno igra najbolji tenis karijere sa 36 godina. Osvojio je tri grend slema ove godine i stigao do finala na Vimblodnu. Bio je blizu kalendarskog slema sa 36 godina. To je van ovog sveta! Odigrao je dva i po sata u Parizu u četvrtak, tri sata protiv Runea u petak, a onda još tri sata protiv Rubljova. Normalna osoba se umori, Novak postaje sve bolji i onda pobedi Grigora Dimitrova u dva seta finala. A onda to isto uradi na Završnom mastersu“, rekao je Beker za Eurosportov podkast „Das Gelbe vom Ball“.

Nemački grend slem šampion je izbliza stekao uvid u to kakav je Novak sa kojim je radio do kraja 2016. godine kada je Endi Mari završio sezonu na prvom mestu ATP liste, a Beograđanin izgubio motivaciju posle titule na Rolan Garosu.

Ta glad se vratila i već pet godina opstaje kao veoma jaka, jer je vodila Đokovića do rekorda po broju grend slemova (24), mastersa (40), nedelja na vrhu (400) i ne namerava tu da stane.

„Možda treba da pogledate malo šire jer on nije samo najbolji teniser u ovom trenutku, već najbolji sportista. Hoću da ga poredim sa Lionelom Mesijem, Lebronom Džejmsom i Tomom Brejdijem. Što se mene tiče, to je kategorija u kojoj je Đoković, jer svi ovi sportisti dominiraju u svojim sportovima do sredine ili kasnih tridesetih godina. Novak radi isto. Nadam se da će nastaviti da radi to još dugo vremena, jer ne postoji ništa bolje što može da se desi mlađim teniserima koji žele da se takmiče na istom nivou kao najuspešniji teniser svih vremena. To je najbolja lekcija u tenisu“, smatra Beker.

BONUS VIDEO: Novak Đoković posle pobede nad Kameronom Norijem

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar