Huan Karlos Ferero
Huan Karlos Ferero; Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Nema dilemu ko je najbolji ikada.

Novak Đoković iza sebe ima jednu od najboljih sezona u karijeri koju će pokušati da nadogradi osvajanjem Dejvis kupa sa Srbijom.

Naš teniser je osvojio tri grend slema, a jedini poraz na najvećim turnirima doživeo je od Karlosa Alkaraza sa kojim se borio za prvo mesto na listi.

PROČITAJTE JOŠ

Koliko je bio impresivan govore i reči Alkarazovog trnera i bivše teniske legene Huan Karalosa Ferera.

„Već mi ponestaje reči hvale. Balavim dok ga gledam kako udara lopticu, kako se kreće… Kada je mentalno kako treba i ne bavi se sporednim stvarima, to je čisto varvarstvo od tenisa“, rekao je Ferero u razgovoru sa španskim medijima.

Nije se tu zaustavio.

„Jedinstveno je kako se snalazi i kako se nosi u važnim trenucima. Ima neverovatan kvalitet, vrši pritisak na vas apsolutno u svim poenima. Nečete ga videti da promaši dva udarca zaredom. To vam govori koliko je dobar i koliko bolji još želi da bude“.

Za njega nema dileme da je Novak najbolji ikada.

„Pogledajte njegovu karijeru… Na stranu brojke i trofeji, za mene je najbolji iako je to komplikovana tema. Možda će vam se više dopasti Rodžer Federer zbog načina igre ili Rafael Nadal zbog upornosti i svega što je postigao. Ali za mene je Đoković najbolji u istoriji“.

BONUS VIDEO Kad čistom magijom spasite set loptu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare