Srbija vs Hrvatska vaterpolo Foto:EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je aktuelnog svetskog šampiona Mađarsku u Dohi sa 11:10 u razigravanju za 5. mesto na Svetskom prvenstvu u vaterpolu.

Ovo je bila veoma bitna pobeda, jer će „delfini“ biti sada ispred Crne Gore u žrebu za Olimpijske igre koje će se održati u Parizu od 27. jula do 11. avgusta.

Srbija će u subotu od 14 časova igrati za peto mesto na SP sa Grčkom, koja je ranije posle boljeg izvođenja peteraca pobedila Crnu Goru 14:13.

PROČITAJTE JOŠ

Mađarska će u subotu od osam sati igrati za sedmu poziciju na Svetskom prvenstvu sa selekcijom Crne Gore.

Srbija je prvu četvrtinu protiv Mađarske dobila rezultatom 5:2, a na golu je briljirao Radoslav Filipović. Mađarska je sredinom druge četvrtine serijom od 3:0 izjednačila na 5:5.

Igralo se potom gol za gol, a prvo poluvreme je završeno rezultatom 7:7. Srpski vaterpolisti su treću četvrtinu dobili sa 2:1, a „delfini“ su u poslednji deo meča ušli sa vođstvom od 9:8.

Srbija je povela 11:8 na startu poslednje četvrtine, ali je Mađarska prišla na 11:10. Srpski vaterpolisti su uspeli u finišu meča da sačuvaju vođstvo i zasluženo su stigli do pobede.

Srbija je na ovom meču igrala bez Dušana Mandića, koji je dobio crveni karton na meču sa Hrvatskom.

Najefikasniji u selekciji Srbije bio je Strahinja Rašović, koji je postigao tri gola, dok je Radomir Drašović dodao dva.


Srbija – Mađarska 11:10 (5:2, 2:5, 2:1, 2:2)

Bazen: Doha; Sudije: Franulović, Spirito Santo;

Srbija: Filipović, S. Rašović 3, Ranđelović 1, P. Jakšić 1, Vučinić 1, Drašović 2, N. Jakšić, Vico 1, Lukić 1, V. Rašović, Mitrović, Lazić 1, Gladović;

Mađarska: Vogel, Angjal, Manherc, Vamos, Nađi 1, Zalanki 3, Fekete, Nemet 1, Varga 2, Jansik 1, Kovač 1, Banjai, Vigvari 1;


Srbija - Mađarska 11:10 (5:2, 2:5, 2:1)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar