FotoREUTERS/Gonzalo Fuentes

Legenda vaterpola i Srbije Andrija Prlainović prokomentarisao je eliminaciju "delfina" u četvrtfinalu Svetskog prvenstva od Hrvatske (15:13).

Izabranici selektora Uroša Stevanovića su promašili dva peterca i još nekoliko zicera u trenucima kada se meč rešavao, te će „delfini“ igrati u borbi za peto mesto protiv Mađarske (četvrtak, 12.30).

Prlainović, vaterpolista Marseja, dva puta je bio šampion sveta sa Srbijom, a čak pet puta najbolji u Evropi.

PROČITAJTE JOŠ

„Nema se tu šta previše filozofirati, s tri odbrane se jako teško prolazi četvrtfinale protiv protivnika koji je u najmanju ruku jednako kvalitetan. Da, jako čudna utakmica. Vrlo loše odbrane u prve dve četvrtine. Čak i u nastavku, vrlo loše s obzirom na to da je ovo bio susret za polufinale. Na početku, vrlo loš igrač manje Hrvatske i Srbija se, dok je imala dobru realizaciju, mogla i morala odvojiti. Međutim, kako sam već rekao, ne možeš dobiti ovakvu utakmicu kad ti golman u trećoj četvrtini obrani prvu loptu“, rekao je Prlainović za „Indeks“.

Pričao je zatim i o tome da li je narušen kult reprezentacije u poslednje tri godine.

„Ne bih rekao da je narušen kult reprezentacije. Niti jednom igraču ne mogu zameriti ništa. Na svakoj utakmici i na ovom turniru i u Zagrebu odigrali su najbolje što mogu. Dali su sve od sebe, dali su svoj maksimum i što se tiče Srbije, ponavljam, to je naša realnost. Taj maksimum je u ovom trenutku dovoljan samo za ovo. Nažalost, ne za više od četvrtfinala. Ništa, sad treba napraviti dobru analizu za Pariz, imamo dovoljno utakmica da vidimo gde smo grešili i možda bismo mogli pokušati i s nekim drugim rešenjima“, istakao je Prlainović.

Prlainović je jedan od najtrofejnijih vaterpolista u istoriji Srbije, a u svojoj karijeri je osvojio preko 30 medalja sa nacionalnim timom.

BONUS VIDEO Nemanja Vico posle Nemačke

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare