Nakon što su američki fudbaleri Kanzas Siti Čifsa odbranili NFL trofej, pobedivši San Francisko sa 25:22 u 58. Superbolu, tradicionalno slavlje na ulicama grada pretvorilo se u haos. Tokom šampionske parade u Kanzas Sitiju, dva napadača su otvorila vatru usred mase navijača i videli smo sve, samo ne slavlje koje je trebalo da bude primarni cilj okupljanja navijača.

Na snimku koji je objavila stranica „Fantasy Fanatics“ vidi se kako napadač sa kapuljačom beži kroz masu okupljenih navijača dok ga nekolicina njih juri.

Iako je imao oružje, grupica hrabrih posetilaca pobedničke parade tima iz Mizurija ga je sustigla i oborila, nakon čega je na mesto događaja stigla i policija.

PROČITAJTE JOŠ

Nakon prvog pucnja nastao je stampedo, ljudi su bežali glavom bez obzira i sve se završilo tako što je di-džej Liza Lopez-Galvan ubijena, dok je prema poslednjim informacijama američkih medija 21 osoba ranjena.

Dva napadača su otvorila vatru u „Union Station“ oko 15:30 sati po lokalnom vremenu, neposredno nakon što je tim napustio binu.

Motiv pucnjave je još nepoznat, ali je neimenovani policijski izvor rekao da se ne sumnja na terorizam, već da je verovatno bila svađa koja je prerasla u oružano nasilje.

BONUS VIDEO Pucnjava u Kanzas Sitiju na poslavi titule Superboula

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar