Foto: Profimedia/Youtube/Printscreen

Svi su bili uplašeni.

Već nekoliko dana u Izraelu besni rat koji odnosi na hiljade života. Teroristička organizacija Hamas započela je žestoke napade u Izraelu nakon čega je usledio još brutalniji odgovor pa u pojasu Gaze bukti rat kakav nije viđen decenijama.

#related-news_1

Sukobi su u toj zemlji zatekli i srpske sportiste, a jedna od njih bila je i srpska rukometašica Teodora Petković. Ona j ečlanica Holona iz Juvalima, a prošla je pravu dramu da bi uspela da se izvuče iz ratom zahvaćene zemlje.

PROČITAJTE JOŠ

Po povratku u zemlju, Teodora je za TV Zona plus, ispričala kako je sve izgledalo.

„Ovo je trebalo da bude moja druga sezona u Izraelu. Sva sreća da sam promenila mesto boravka prošle godine jer je upravo to područje gde sam bila granitirano. Bilo je blizu granize Gaze i Hamasa. Bila sam uplašena. U trenutku sirena bila sam u stanu, rano ujutru… Bila sam sa momkom i na sreću zajedno smo bili u tome i mnogo mi je pomogao da prebrodimo sve. Spavali smo na smenu, sa jednim okom otvorenim“.

U skloništu, Teodora je ostala bez mogućnosti da obavesti svoje najbliže o svom trenutnom položaju, jer joj je telefon bio nedostupan. Ova hrabra sportistkinja je, kao mnogi drugi građani Tel Aviva, morala da čeka i nada se da će se sve okončati na siguran način.

„Bili smo u skloništu. Niko nije mogao da nas dobije. Bili smo par metara pod zemljom. Nema signala, nema ničega. Svi su bili izuzetno uplašeni. Čuli su preko novina i vesti ovde u Srbiji i bili su uplašeni. Čuli smo se tek posle par sati. nisam mogla da ih smirim, svi su bili u šoku“.

Na svu sreću sve se dobro završilo i Petkovićeva je uspela da dođe u Srbiju. Ona će narednih dana trenirati sa Naisom kako bi bila spremna za novi klub u karijeri.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar