Foto: EPA-EFE/Tibor Illyes HUNGARY OUT

Rukometašice Srbije poražene su od Mađarske 31:23 u meču drugog kola kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre i ostale su bez šanse da odu u Tokio.

PROČITAJTE JOŠ:

Dan posle poraza od Rusije (29:24), Srbiju je dotukla Mađarska, jer je srpskom timu bio potreban trijumf da bi sačuvala nadu za plasman u Tokio.

Presudila je smirenija i brža igra Mađarske, ali i totalni izostanak samopouzdanja u timu Srbije. Promašivali su se ziceri koji su koštali naš tim i protiv Ruskinja.

Sve to je uz odbrane Blanke Biro „hranilo“ Mađarsku koja je igrala sve bolje kako je meč odmicao i ostavila je tim Ljubomira Obradovića bez šanse.

Najefikasnija je u timu Srbije bila Marina Dmitrović sa šest pogodaka, dok su u Mađarskoj najbolje bile Sandra Sološi-Začik sa sedam i Aniko Kovačič sa šest golova.

Lopta je u prvom poluvremenu delovala kao vruć krompir za srpske rukometašice. Toliko puta su je ispuštale u bezazlenim situacijama da vrlo brzo nije bilo bitno ni to što su u meč ušle dobrom odbranom.

 

Preveliki je bio disparitet u kvalitetu odbrane i napada i kada je kakva-takva sigurnost u ofanzivi nestala, počela je da se gubi i na drugom kraju terena.

Mađarice su bile brže, lopta im se daleko bolje „lepila“ za ruke, a Sološi i Kovačič su rano počele da diktiraju tempo i pogađaju mrežu Srpkinja.

Naše igračice je jedino u tim trenucima Katarina Krpež-Šlezak držala napadački sa svoja dva pogotka.

Kapitenki Srbije se priključila se nakratko Kristina Liščević, ali se ubrzo Krpež-Šlezak naprasno „ugasila“.

Promašila je tri zicera, od kojih je jedan bio iz kontre na prazan gol, a drugi iz kontre u situaciji jedan na jedan.

Foto: EPA-EFE/Tibor Illyes HUNGARY OUT

Mađarice su vodile od samog starta po gol, dva, ali su u 15. minutu uspele da se odlepe sa tri ekspresna pogotka.

Posle sedmerca Srbije precizna je bila Sološi, zatim i Klujber i Greta Marton za 10:6. Od tog trenutka, Mađarska nije popuštala „gas“.

Selektor Ljubomir Obradović forsirao je igru sa dva pivota kada god je bilo moguće, iako je jedino Marina Dmitrović sa beka pravila razliku.

Dragana Cvijić se upisala tek u finišu poluvremena, kada je Mađarska sa 16:12 već uveliko imala konce igre i kontrolu u svojim rukama.

Drugo poluvreme nagovestilo je bolju igru Srbije jer su naše igračice dale dva gola. Međutim, to nije pomoglo mngoo jer su Mađarice počele da pogađaju, a Srpkinje da promašuju sa krila.

Foto: EPA-EFE/Tibor Illyes HUNGARY OUT

Lukač je u dva navrata bila precizna, a brza tranzicija posle dva promašaja Sanje Radosavljević, škodila je Srbiji.

Mađarice su zato posle pogotka Sološi-Začik sa devet metara povele i šest golova, što je bila najveća prednost do tog trenutka – 22:16.

Ubrzo je ovaj plus rivala Srbije postao sedam golova, a odbrane našeg tima nije bilo nigde.

Sološi-Začik se razigrala sa još dva gola, pa nije mnogo pomogao šesti pogodak Dmitrovićeve.

Foto: EPA-EFE/Tibor Illyes HUNGARY OUT

U završnici je utisak da je Jovana Kovačević prekasno dobila šansu, jer je ona ubrzala igru Srbije.

Ni to nije previše moglo da promeni rezultat, jer je Mađarska lagano privela meč kraju i ostvarila važnu pobedu na putu ka Tokiju.

Da podsetimo, naše rukometašice nisu igrale na Olimpijskim igrama od Seula 1988. godine.

Mađarska – Srbija 31:23 (16:12, 11:15)

Hala: Audi arena, Đer; Bez publike; Sudije: Bonaventura, Hejgen, Elsajed, Resinger

Mađarska: Sološi-Začik 7, Šacl 4, Kovačič 6, Šučanski 1, Kišfaludi 1, Biro 0, Kovač 0, Marton 3, Čizar-Sekereš 0, Klujber 1, Hafra 2, Lukač 4, Tomori 0, Janurik 0, Helembaj 1, Kiš 1. Selektor: Gabor Elek

Srbija: Radosavljević 0, Krpež-Šlezak 3, Trifunović 3, Stevin 0, Lavko 1, Kovačević 2, Nikolić 0, Risović 0, T. Radojević 0, D. Radojević 0, Stojiljković 1, Liščević 2, Cvijić 3, Dmitrović 6, Pop-Lazić 2. Selektor: Ljubomir Obradović.

Drugo poluvreme:

60′ KRAJ! Srbija bez Olimpijskih igara – 31:23 posle 60 minuta

Mađarska je upisala četvrti bod u grupi, a naš tim ostaje bez šanse da ode u Tokio.

55′ Sološi pravi razliku u napadu, Biro na golu

Mađarska čuva prednost posle odbrane Blanke Biro, 29:22.

51′ Sigurne Mađarice

Tek je Jovana Kovačević pogodil gol posle nekoliko loših napada Srbije. Probila je između dve igračice Mađarske – 28:21 za protivnika Srbije. Promašila je Klujber jedan sedmerac u međuvremenu.

48′ Brzaju Srpkinje

Risović dobro brani, Stojiljković olako prodaje kontru. Mađarska vodi 27:19 posle gola Sandre Sološi.

45′ Kakva sekvenca Mađarske, neverovatno

Srpkinje u kontri ne rešavaju novu situaciju jedan na jedan, Šacl u kontri hvata loptu i samo je spušta u gol Srbije, košarkaškim žargonom – alej-up. Odbrane Srbije nema nigde, samopouzdanja još manje – 25:17 za Mađarsku.

43′ Najveća prednost Mađarske

Sološi-Začik precizna sa devet metara, uspavana odbrana Srbije u sredini. Tomašević nije mogla da uradi mnogo toga. Čak ni Stojiljković ne prolazi iz dobre situacije. Mađarice to u kontri rešavaju s krila preko Nadin Šacl 23:16 za Mađarsku. Dmitrović je to svojim šestim golom smanjila – 23:17.

38′ Konačno Krpež-Šlezak

Precizna kapitenka Srbije, brani se Srbija napokon i u napadu Mađarske sa krila, ali Radosavljević ne prolazi Blanku Biro, dok Šacl kažnjava našu reprezentaciju – 21:16 za Mađarsku.

36′ Au kakav promašaj…

Lukač daje treći gol na meču, prethodno je Sanja Radosavljević sa iste pozicije – krila, poslala loptu u svlačionicu (19:14). Slađana Pop-Lazić sa linije smanjuje nakratko (19:15), ali onda opet pogađa Lukač – 20:15.

34′ Bravo Katarina!

Tomašević brani udarac Sološi-Začik, Marina Dmitrović daje i peti gol! Dva zaredom za Srbiju – 17:14, sada igramo odbranu 6-0.

32′ Prvi odličan napad Mađarske, +5

Helembaj rešava sa linije šest metara, Stojiljković odgovara dobrim utrčavanjem kroz dve rivalke i izlazi sama ispred Biro – 17:13 za Mađarsku.

Prvo poluvreme:

Foto: EPA-EFE/Tibor Illyes HUNGARY OUT

30′ Loše poluvreme Srbije, Mađarice na +4

Viktorija Lukač neumoljiva sa krila, Cvijić se upisala po prvi put sa pivota (16:12 za Mađarsku). Mađarska je tražila tajm-aut, ali u poslednjih tridesetak sekundi više nije bilo golova pa je na poluvremenu ostalo 16:12.

28′ Evo ga i četvrti!

Hrabra Marina Dmitrović rešava novu akciju Srbije golom, Tomašević se u međuvremenu vratila na gol Srbije. Klujber je pogodila prečku – 15:11 za Mađarsku.

26′ Treći gol Marine Dmitrović

Samo ona sada preuzima odgovornost, šutira sa beka i ne libi se da to uradi. Pogodila je metu i smanjila zaostatak Srbije. Samo nakratko doduše, jer je Hafra skočila sa slične pozicije i bila precizna sa oko devet metara – 15:10 za Mađarsku.

25′ Treći put „fula“ Krpež-Šlezak, očajna igra Srbije

Dobro organizovana akcija za krilo, skače kapitenka i ne pogađa, dok Greta Marton pokazuje na drugoj strani kako se ovakve šanse koriste. Pogađa vrlo precizno u sam ugao gola Risovićeve za 14:9 u korist Mađarica.

23′ Kovačič „lomi“ prečku

Sreće je imala Srbija jer je Kovačič iz relativno dobre pozicije pogodila prečku, u situaciji kad naše igračice imaju rukometašicu manje u polju zbog isključenja Slađane Pop-Lazić. Nova tehnička greška Srpkinja.

21′ Novi promašen zicer Krpež-Šlezak

Kontra, nebranjena mreža, šut sa pola terena – pored gola! Krpež-Šlezak ne može da pogodi u ovim trenucima ništa, ali posle dva dobra napada Mađarske, Marina Dmitrović sa beka buši mrežu – 13:9 za Mađarsku koja je imala i pet golova prednosti.

18′ Isključenje za Tomori

Opet solidna odbrana Srbije ali tehnička greška u napadu, čak i sa igračicom manje Mađarska uspeva da se odbrani u kontri. Prethodno je isključena Tomori, a Trifunović je pogodila sedmerac – 11:8.

17′ Promašen zicer Krpež-Šlezak!

Au kakva šteta! Posle gola Dmitrovićeve, kapitenka Srbije Krpež-Šlezak je izašla u kontru gde joj je Biro odbranila čistu situaciju. Mađarska je to odmah kaznila pogotkom Kišove – 11:7 za Mađarsku.

15′ Dva ekspresna gola Mađarske

Sološi golom vraća na +2 prednost, posle sedmerca koji je za Srbiju realizovala Trifunović – 8:6. Dmitrović pogađa stativu, Lukač zaustavljena u kontri, sedmerac dosuđen za Mađarsku i realizuje ga Klujber – 9:6. Odmah zatim i Greta Marton pogađa prazan gol iz kontre – 10:6. Dva brza gola Mađarske.

13′ Dve strašne odbrane Blanke Biro

Prvo nogom, a onda i rukom po visini. Međutim, nije mogla da uradi ništa u situaciji kada su Mađarice napale sa sedam na šest i kada je gol ostao prazan. Jelena Trifunović je skoro preko celog terena pogodila mrežu Mađarske. Šučanski i Lukač su bile u međuvremenu precizne za Mađarsku – 7:5.

10′ Bravo za Krpež-Šlezak!

Kontra Srbije posle dobre odbrane, Krpež-Šlezak i Liščević to rešavaju u dva navrata i smanjuje se prednost Mađarica – 5:4. Srpkinje igraju 5-1 u odbrani i to se isplatilo presečenom loptom Slađane Pop-Lazić.

8′ Raste prednost Mađarske

Lavko ne pogađa sa krila iz teške pozicije, izgubljena je i jedna kontra Srbije, a Sološi nastavlja da pogađa – 5:2 za Mađarsku.

5′ Evo i gola Srbije!

Lepa akcija koju završava Krpež-Šlezak skokom i pogotkom u bliži ugao sa krila za 2:1. Kovačič opet ostaje sama u napadu Mađarske, a Liščević lepo rešava akciju fintom sa desnog beka – 3:2 za Mađarsku.

4′ Dva gola Mađarske

Kada Liščević i Stojiljković nisu iskoristile svoje šanse i pogodile, to su učinile Mađarice. Rivalke Srbije su pogađale preko Sološi i Aniko Kovačič – 2:0.

3′ Ponovo čvrste Mađarice

Liščević je šutirala posle nekoliko ukrštanja na poziciji beka, šut je bio snažan, ali je na mestu bila Biro na golu Mađarske.

1′ Po jedna dobra odbrana

Mađarice su se odbranile blokiranim šutem Srpkinja, a odbranu je upisala i Srbija, zahvaljujući golmanu naše reprezentacije.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare