Foto: EPA-EFE/Grzegorz Michalowski

Sve je poznato.

Nakon reprezentacije Srbije, koja je obezbedila prolaz na Olimpijske igre na kraju osvojivši drugo mesto u kvalifikacionoj grupi iza Dominikanske Republike, poznate su i preostale četiri ekipe koje su do najvrednijeg takmičenja na svetu došle preko kvalifikacionih turnira.

PROČITAJTE JOŠ...

U Tokiju Turska je bila ubedljiva i uz samo tri izgubljena seta na sedam mečeva došla do vize za Pariz, dok je druga ekipa koja je obezbedila prolaz tim Brazila.

Brazilke su u poslednjem kolu sa 3:2 protiv domaćina Japana stigle do skora od šest pobeda i jednog poraza, dok Japanke imaju skor 5-2, pa su tako turnir pred svojim navijačima završile kao trećeplasirane.

A poslednji turnir u poljskom Lođu doneo je veliku radost za domaću selekciju, koja je iznenadila Italiju i pravim malim podvigom protiv favorizovanih Italijanki od 3:1 u poslednjem meču došla do druge pozicije ispred selekcije „azura“, dok je prvu poziciju zauzela selekcija Sjedinjenih Američkih Država pobedom nad Nemačkom 3:1.

To znači da su plasman na Olimpijske igre zasad obezbedile Srbija, Turska, Dominikanska Republika, Brazil, Poljska i SAD, uz domaćina Francusku, a preostalo je još pet „viza“ koje će biti dodeljene 17. juna 2024. godine na osnovu FIVB rang liste.

BONUS VIDEO 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar