Foto: SPC

U nedelju, 7. jula, kada se proslavlja praznik Rođenja Svetog Jovana Krstitelja – Ivanjdan, Njegova Svetost Patrijarh srpski g. Porfirije je služio svetu arhijerejsku Liturgiju u hramu Svetog Save na Vračaru.

Liturgiji su prisustvovala deca iz Teniskog kluba Mladost iz Mačvanskog Prnjavora, kao i polaznici Šahovskog kluba Mirijevo, koji su u organizaciji Kancelarije za mlade Srpske Pravoslavne Crkve bili pozvani da budu gosti Njegove Svetosti.

Pročitajte još

Posle Liturgije u Parohijskom domu hrama Svetog Save patrijarh Porfirije je primio goste, razgovarao sa mladim sportistima i darivao ih poklonima kao podstrek za dalje sportske uspehe.

Šahovski klub Mirijevo sa uspehom postoji od 1988 godine. Muška ekipa se takmiči u najvišem rangu, Premijer ligi, a od 2023 godine formirana je i ženska ekipa koja je ponos ovog kluba. Nju čini 11 igračica, a sama ekipa je po proseku godina među najmlađima u Srbiji, jer osnovu ekipe čine devojčice školskog uzrasta.

Kao najveći uspeh ove godine osvojen je kup Beograda, a članica ŠK Mirijevo Vera Vujović je postala šampion Evrope u uzrastu do 12 godina. Na čelu kluba već deset godina je sveštenik Borislav Petrić iz hrama Svetog Ilije u Mirijevu.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar