Foto: EPA-EFE/SANDER KONING

Nije ispalo kako su se nadali u srpskom timu.

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije izgubila je prošle noći u korejskom Suvonu od Dominikanske Republike sa 3:2 (22:25, 25:15, 23:25, 25:19, 15:10), u trećoj utakmici treće sedmice Lige nacija.

PROČITAJTE JOŠ:

Srbija je vodil sa 2:1 i ni to joj nije bilo dovoljno da pobedi, iako je i pre meča znala da to mora da učini. Proradio je kad treba servis i napad Dominikanki, a pošto su Srpkinje igrale bez prepoznatljive energije i kvaliteta, nije bilo recepta da se prednost zadrži.

Najefikasnija u redovima Srbije na ovom meču bila je Tijana Bošković sa 31. poenom, dok su Mina Popović i Aleksandra Uzelac upisale po deset. Na drugoj strani se istakla Brajlin Martinez sa 27 poena, Gajla Gonzales je imala 26, a Žonkaira Penja 20.

Odbojkašice Srbije će poslednji meč u Suvonu odigrati naredne noći od 3.30 protiv reprezentacije Bugarske.

Ovim porazom, izabranice Đovanija Gvidetija su praktično izgubile šanse da se plasiraju na završni turnir Lige nacija koji će se odigrati u Arlingtonu, u Sjedinjenim Državama.

Srbija je trenutno na 11. mestu na tabeli sa 17 osvojenih bodova, a za F8 bi morala da se nada da dvaput izgube ili Italija, Japan ili Kina, što je teško s obzirom na to da su Italijanke i Kineskinje već pobedile Hrvatsku, odnosno Južnu Koreju, a da je Tajland protivnik Japana.

Na završnom turniru Lige nacija u Teksasu, od 12. do 16. jula, igraće osam najboljih selekcija.

BONUS VIDEO: Odbojkaši slave pehar Kupa sa navijačima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare