Foto: Starsport / Dusan Milenkovic

Vaterpolisti Novog Beograda pobedili su Olimpijakos u četvrtfinalu Lige šampiona.

Srpski tim se plasirao u polufinale pobedom 13:11, koju je trasirao još od prve četvrtine dobijene sa 4:2 i onda treće u kojoj je stvorena ključna razlika 3:1.

PROČITAJTE JOŠ:

Olimpijakos je u drugoj uspeo da odgovori sa 4:2, da bi u četvrtoj dva tima igrala egal 4:4, pa je srpski klub počeo Fajnal-ejt u Beogradu pobedom.

Alvaro Granados Ortega je bio najefikasniji u srpskom timu sa pet postignutih golova. Po dva su postigli Radomir Drašović i Angelos Vlahopulos, a po jedan Đorđe Vučinić, Duško Pijetlović, Miroslav Perković i Viktor Rašović.

Na drugoj strani je Filip Filipović bio najefikasniji uz Đorđija Marton Vamosa i Aleksandrosa Papanastasijua i sva trojica su imala po tri gola.

Foto: Starsport / Dusan Milenkovic

Razlika je što su Vamos i Papanastasiju bili polovični u šutu iz igre, a Filipović je promašio šest od svojih devet pokušaja.

Joanis Funtulis je dao dva gola, a kapiten Konstantinas Genidunijas je promašio svaki od pet upućenih udaraca.

Zbog toga će Novi Beograd u polufinalu takmičenja igrati protiv Barselonete, koja je u svom meču eliminisala dubrovački Jug sa 11:9.

Najefikasniji je u timu Barselonete bio tandem Luk Entoni Pavilar i Unaj Lara Biel sa po tri gola, koliko je u timu Juga postigao i Marko Žuvela iz devet udaraca. Preostale parove Fajnal-ejta čine Breša – Vuljagmeni i Pro Reko – Ferencvaroš.

BONUS VIDEO: Vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca osvojili Regionalnu ligu savladavši Jug

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar