Foto: EPA-EFE/Niels Christian Vilmann

Danski fudbaler Niklas Bendtner, poznatiji kao "Lord Bendtner", koji je rekao zbogom fudbalu u 34. godini, odlučio je da pokrene esports organizaciju.

Pod nazivom Prosapia Esport ApS, organizacija će imati cilj da pomaže razvoj mladih talenata, tačnije da „razvija mlade ljude u esportu i esports okruženju“.

PROČITAJTE JOŠ

Danski “Finans” piše da je Bendtnerova kompanija nedavno osnovala organizaciju u kojoj je bivši napadač Arsenala izvršni direktor.

Bendtner je odluku o odlasku u penziju saopštio u rijaliti šou programu „Bendtner & Philine“, gde je svojevremeno pričao u superlativu o esportu kao takmičenju i poslovnoj prilici. Tada je rekao da ne sumnja da će za 10-20 godina esport biti jedan od najvećih sportova na svetu, ako ne i najveći, i da bi bilo glupo da ne uđe i ne investira u ranoj fazi u kojoj možeš da budeš uključen, a da ne moraš da trošiš veliki novac.

Nastupao je za nekoliko klubova, a najzapaženiju ulogu je imao u Arsenalu, gde je proveo skoro 10 godina, a sa Juventusom je uspeo da osvoji titulu u Seriji A.

BONUS VIDEO Kilijan Mbape – najplaćeniji fudbaler današnjice

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar