Foto: Promo

Oba tima iz finala predstavljaće region na glavnom European Masters 2022 Summer turniru.

Završena je 11. sezona Esports Balkan Lige. Iako je tokom većeg dela sezone prvo mesto držao Diamant, na kraju grupne faze na vrhu tabele bila je ipak ekipa Crvene zvezde i tako zagarantovala sebi mesto na EU Mastersu.

PROČITAJTE JOŠ:

Partizan je završio ligaški deo sezone na trećoj poziciji, a četvrto mesto u doigravanju otišlo je novom šampionu Valiance ProGame.

Krajem jula počeo je plej-of i po formatu EBL, prva i druga najbolja ekipa grupne faze su igrale prvi meč u u gornjem žrebu. Tako su Crvena zvezda i Diamant otvorili plej-of prvim BO5 (najbolji iz pet duela), koji je završen ubedljivom pobedom crveno-belih.

Oba meča donjeg žreba protiv Partizan Esports (3:0) i Diamant Esports (3:1) osvojio je Valiance, i tako se plasirao u finale.

Iako je ušao u plej-of kao autsajder, dokazali su da su u ovom trenutku zaista najbolji LoL tim u regionu. BO5 maraton u finalu je bio neizvestan do samog kraja. Oba tima su bila blizu po kvalitetu i na kraju su nijanse odlučivale pobednika.

Već u prvoj partiji Ivan “Paladin” Delač i ekipa Valiance su pokazali da su spremni za trofej. Igrala se i peta mapa koja nam je napokon otkrila novog prvaka regiona. Trebalo je nešto više od 30 minuta da Luka “kingggggg” Kralj i Valiance dobiju ključni team-fight, unište protivnički Nexus i tako osiguraju plasman na glavni EU Masters turnir.

BONUS VIDEO Suze Dejana Savića na aerodromu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar