Foto: EPA-EFE/Anne-Christine Poujoulat / POOL

Rukometaši Hrvatske ostali su bez Olimpijskih igara u Tokiju pošto je Francuska izgubila od Portugala u poslednjem kolu kvalifikacionog turnira u Monpeljeu.

PROČITAJTE JOŠ:

Hrvatskoj je tako ostao nedovoljan trijumf nad Tunisom u nedelju popodne. Gol odluke je u trećem kolu turnira postigao Rui Silva u poslednjih pola minuta utakmice.

Portugal je izborio odlazak na najveći sportski događaj na planeti pobedom 29:28, a Francuzi su mogli da slave ili izgube ubedljivo (više od sedam razlike) i tako na Igre pošalju Hrvate.

Čak i remi bi „kaubojima“ završio posao, ali ih ipak neće biti u Tokiju. Francuzi su bolje otvorili meč sa Portugalcima.

Domaćin je u jednom trenutku imao i šest golova prednosti, ali su Portugalci uspeli da se konsoliduju i do poluvremena smanje zaostatak na 13:12.

Portugal je u nastavku koristio prednost igrača više u polju tako što je rizikovao taktikom sedam na šest. To je davalo rezultata dok nisu poveli, mada je Francuska ubrzo vratila prednost.

„Trikolori“ su tokom drugih 30 minuta imali i tri gola viška, ali ih nisu sačuvali, pa se ušlo u dramatičnu završnicu, posle grešaka Enguesama i Portea.

Francuska je u poslednjem minutu izgubila svoj napad, odigrala ga je previše pasivno, Silva je to kaznio i eliminisao Hrvatsku.

Na Olimpijske igre su plasman izborile i reprezentacije Norveške i Brazila iz grupe 1, dok su Švedska i Nemačka to uradile kao ekipe iz grupe 3.

Japan kao domaćin takođe igra, Danska kao svetski šampion, Španija kao prvak Evrope, Egipat kao šampion Afrike, Argentinci kao panamerički prvaci i Bahrein, osvajač kvalifikacija u Aziji.

Da podsetimo, Hrvati poslednji put nisu išli na Olimpijske igre kao rukometni tim još kada su se one igrale u Sidneju 2000. godine.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar