Foto: Starsport/Srdjan Stevanovic

Bivši selektor Srbije Toni Đerona dobio je otkaz, nakon što su "orlovi" stigli do 19. mesta na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj. Sve to je dovelo do novog sukoba u Savezu.

Posle saopštenja Rukometnog saveza Srbije, oglasila se i čuvena rukometašica Jelena Erić koja je bila članica Upravnog odbora RSS.

Ona smatra da je RSS prekršio statut, te je dala neopozivu ostavku.

PROČITAJTE JOŠ

„Poštovani članovi UO Rukometnog Saveza Srbije Obzirom na okolnosti vezane za sporazumni raskid ugovora sa selektorom muške seniorske rukometne reprezentacije Srbije, Gdin- om Tonijem Đeronom, o čemu sam saznala putem medija, kao i odluke koja je doneta bez sazivanja sednice UO RSS na kojoj bi se raspravljalo o radu selektora muške i ženske seniorske reprezentacije, ovim putem podnosim neopozivu ostavku na mesto člana upravnog odbora RSS-a.

Po statutu RSS-a, član 54, tačka 7, UO RSS obavlja, između ostalog, i poslove vezane za razrešenje i imenovanje trenera rukometnih reprezentacija Srbije. Iz gore navedenog smatram da je bilo kakav vid raskida ugovora trenera rukometne reprezentacije Srbije, trebao biti predmet hitne sednice UO RSS-a, bez ulaženja u to da li je odluka o smeni selektora opravdana, ne želim ćutanjem da dajem legitimitet donošenju protivstatutarnih odluka.

Ne želim da učestvujem u kršenju statuta RSS-a i protivstatutarnih odluka. Više puta sam navodila da je komunikacija jedan od osnovnih principa uspešnosti organizacije kao što je Rukometni Savez Srbije. I ovog puta je komunikacija izostala. Smatram da se ovo kosi sa statutom RSS-a i nadležnostima UO i pitam se čemu služi UO RSS i statut RSS-a, ako se odluke donose bez da se održi sednica UO RSS-a Zahvalna sam predsednici Mileni Delić na ukazanom poverenju, ali na žalost naši putevi se razilaze u ovom trenutku, jer smatram da se odluke na nivou UO RSS moraju donositi timski“, piše u saopštenju.

BONUS VIDEO Teška povreda hrvatskog rukometaša

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare