Foto: EPA/Szilard Koszticsak

Dešavanja iz Hrvatske pratite na Nova.rs.

Vaterpolo reprezentacija Srbije savladala je Francusku u osmini finala Evropskog prvenstva sa 14:10 i tako obezbedila mesto među osam najboljih, gde je očekuje duel sa Francuskom u borbi za plasman u polufinale.

Sam početak meča pripao je izabranicima Uroša Stevanovića koji su preko Dušana Mandića sa peterca i Nemanje Vica sa igračem više stigli do 2:0, potom su preko Radomira Drašovića imali i 3:1, ali je potom usledio veliki pad u igri „delfina“.

PROČITAJTE JOŠ...

Francuska je u drugoj četvrtini uspela da napravi preokret i stigne do 4:3, a potom na dva gola Srbije (Mandić i Jakšić za 5:4) uzvrati sa dva vezana pogotka i stigne do 6:5.

Posebno lep bio je pogodak Mandića sredinom druge deonice za izjednačenje na 4:4, kada je lobovao čuvara mreže Francuske, a upravo je Mandić u poslednjem trenutku druge deonice doneo izjednačenje (6:6).

No, to nije bio najveći problem za Francusku, pošto je jedan od najvažnijih igrača ovog tima, Mahdi Marzuki, napravio treće isključenje, pa je rotacija ovog tima smanjena, što je Srbija umela da iskoristi.

U trećoj deonici Drašović je prvi napad Srbije pretvorio u 7:6, nadovezao se Nemanja Ubović za 8:6, a izuzev gola Aleksandrea Buea, Branislav Mitrović je briljirao na golu „delfina“, pa je Srbija taj deo igre rešila u svoju korist i sa 9:7 golom Drašovića otišla na poslednju pauzu.

To je bio uvod u furioznih osam minuta „delfina“ koji su pitanje pobednika rešili u poslednja dva minuta završne deonice, kada su Nikola Jakšić i Mandić pogodili za 11:7, a potom su ponovo Jakšić i Marko Radulović prelepim golom sa osam-devet metara rešili pitanje pobednika (13:8).

Na kraju, 14:10 nakon manjeg opuštanja, pa Srbiju u petak od 15 časova očekuje borba za četvrtfinale u pravom vaterpolo-klasiku protiv Mađarske.

Srbiju je o pobede predvodio dvojac Mandić – Rašović sa po četiri gola, dok je kod Francuske najbolji bio Tomas Verno sa tri pogotka.

Francuska – Srbija 10:14 (2:3, 4:3, 1:3, 3:5)

Bazen: Mladost (Zagreb); Sudije: Boris Margeta (Slovenija), Pau Segurana Fere (Španija)

Francuska: Hovhanizjan, Sodadije 1, Kruzila 1, Bue 2, Kaz 1, Verno 3, Brojč, Marzuki, Bodegas 1, Vanpeperstraete, Živković 1, Fontani

Srbija: Filipović, Mandić 4, Rašović S, Ranđelović, Milojević, Radulović 1, Drašović 4, Jakšić N 3, Vico 1, Ubović 1, Jakšić P, Rašović V, Mitrović

Francuska - Srbija 10:14 (2:3, 4:3, 1:3, 3:5)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar