EPA-EFE/TOM WHITE

Trka za konačnog šampiona još nije gotova

Vozač Red Bula Serhio Perez pobedio je na vrlo uzbudljivoj i na momente haotičnoj trci za Veliku nagradu Singapura u Formuli 1 i prekinuo niz od pet uzastopnih trijumfa klupskog kolege i aktuelnog šampiona Maksa Festapena, koji je završio kao sedmi.

PROČITAJTE JOŠ:

Meksikanac je došao do druge pobede ove sezone, posle Monaka, a ukupno četvrte u karijeri. Ujedno, sprečio je Ferstapena da već ovog vikenda i zvanično odbrani titulu.

Perez je krenuo kao drugi, ali je odmah pretekao Šarla Leklera iz Ferarija, koji je na kraju osvojio drugo mesto, dok je treći bio drugi vozač Ferarija Karlos Sains.

Trka je kasnila sat vremena zbog kiše, a vožena je u nezgodnim uslovima. Inače, u Singapuru je trebalo da bude vožen 61 krug, ali nije bilo tako zbog ograničenja u trajanju trke od maksimalno dva sata, vožena su dva kruga manje. Trku su obeležila dva izlaska bezbednosnog vozila i tri perioda virtuelnog. „Sejfi kar“ je na stazi bio najpre u osmom krugu, kad je Latifi izgurao Džoua, a drugi put u 36. krugu, kad je Cunoda udario u zid. 

Period virtulenog istican je prilikom odustajanja Alonsa, koji je na neslavan način obeležio rekordan 350. Start, kad je Albon udario u zid, a potom i Okon.   

EPA-EFE/TOM WHITE

Četvto i peto mesto osvojili su vozači Meklarena, Lando Noris i Danijel Rikardo, šesti je Lens Strol (Aston Martin), sedmi Ferstapen, a top 10 kompletirali su Sebastijan Fetel (Aston Martin), Luis Hamilton (Mercedes) i Pjer Gasli (Alfa Turi).

Ferstapen je lider sa 341 bodom, Lekler mu je prva pretnja sa 237, dok Perez ima 235.

Šampionat se nastavlja naredne nedelje trkom za Veliku nagradu Japana.

Do kraja šampionata ostalo je još pet trka.

BONUS VIDEO Težak udes u Formuli 2, oreol spasao život

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar