Srbija vs Nemačka Foto:EPA-EFE/ROBERTO BARTOMEOLI

Selektor odbojkaša Srbije Igor Kolaković izjavio je pred meč četvrtfinala na Evropskom prvenstvu da je Poljska veliki izazov za njegov tim.

Muška seniorska reprezentacija Srbije u Bariju igra meč četvrtfinala Evropskog prvenstva protiv Poljske od 18 časova. Pobednik meča Srbija – Poljska igraće u polufinalu sa pobednikom duela Slovenija – Ukrajina.

„Veliki izazov za nas. Poljska je lider na svetskoj rang listi, osvojila je i Ligu nacija ove godine. Po mom mišljenju, oni su najbolji tim na svetu. Nije bitno da li poznajemo ove igrače ili ne. To je sjajna ekipa sa širokim rosterom i odličnim trenerom“, istakao je Kolaković.

PROČITAJTE JOŠ

Selektor Poljske je Vanja Grbić, koji je nekada vodio Srbiju. „On je moj igrač, mnogo sam naučio od njega. Bio je bolji dizač nego što je sada trener, jer ima još mnogo godina da se usavršava u ovoj profesiji“, konstatovao je Kolaković.

Reprezentativac Srbije Milorad Kapur je dodao da energija koja krasi srpske odbojkaše može da bude važan faktor na meču protiv Poljske.

„Vrlo bitna pobeda za nas protiv ekipe Češke, koja zna da bude neugodna ako se tim opusti. Okrećemo se Poljacima. To je ekipa koja je pokazala da ima kvalitet. Mislim da su oni uz Italijane najveći favoriti za zlato. Ne znam na kojoj su poziciji jači. Sutra idemo kao i do sada motivisano, na pobedu“, zaključio je Kapur.

BONUS VIDEO Siloviti Đoković pokorio US Open i uzeo 24. grend slem titulu: Medvedev „počišćen“ u finalu za pamćenje

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar