Foto Privatna arhiva

U režiji profesorki srpkog jezika i književnosti Ivane Marinko i Verice Đoković, 62 učenika Sportske gimnazije izveli su na sceni "MTS dvorane" dva puta predstavu pod nazivom "Igraj i pobedi".

Preko 1.300 gledalaca uživalo je u raznovrsnim talentima učenika Sportske gimnazije, koji su pokazali da nisu talentovani smao za sport, već i za glumu.

Pored originalnog teksta i izvežbane glume, na sceni su se smenjivale tačke koje su izvodili naši mladi sportisti (ritmičke gimnastičarke, plesači, sportski gimnastičari, fudbalerke, učenici koji treniraju borilačke veštine i folklor, klizačica na ledu i mnogi drugi).

PROČITAJTE JOŠ:

Sav novac od prodatih ulaznica namenjen je i prebačen na račun Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine „Zvečanska”. Ukupan iznos koji je sakupljen ovom prilikom je 750.000 dinara.

Od doniranog novca Centar je kupio ono što im je nedostajalo (bocu sa kiseonikom, kolicima i reducirom, koncetrator kiseonika , televizore, frižider, ugradne ploče, radijator, orman za biblioteku, 32 tepiha, zavese, table za koš…)

Učenici Sportske gimnazije su humani mladi ljudi i svojim delima služe za primer drugima, a ovo nije prvi da su to demonstrirali.

U decembru su igrali dve humanitarne predstave i uplatili 560.000 dinara za svog druga Ognjena kome je bilo potrebno lečenje.

„Važno je da u ovom svetu brzog razvoja tehnologije koji je praćen otuđenošću čoveka i odsustvom empatije probudimo u mladim ljudima svest o važnosti dobročinstva i podstaknemo ih da osete lepotu i ljubav koja leži u humanosti.

PROČITAJTE JOŠ:

Verujem da su deca željna znanja i da u sećanju trajno zadržavaju ono što su iskusili. Ivana i ja smo iskoristile njihovu snagu, mladost, talente i želju, vodile ih i usmeravale do cilja. Pomogli smo deci bez roditeljskog staranja, a srca učenika koji su učestvovali u predstavi preplavljena su ljubavlju. Znam da smo uspeli“, rekla je Verica Đoković.

Nema sumnje da će u budućnosti Sportska gimnazija i njeni đaci organizovati niz sličnih događaja i nastaviti da humanitarno pomažu one kojima je to neophodno.

„Punih srca ljubavi nastavićemo da stvaramo neka nova čuda, jer verujemo da će ovaj svet tako postati jedno bolje mesto“ poručili su đaci Sportske gimnazije.

Pridružite se i vi!

BONUS VIDEO Ivana Vuleta – devojka koja je vratila nadu u srpsku atletiku

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar