Foto: EPA-EFE/DAI KUROKAWA

Apex Legends Global Series će se održati pred publikom, što se nije desilo još od 2019. i Katovice Preseason Invitational.

Apex Legends Global Series: 2022 Championship počinje 7. i trajaće do 10. jula. Ono šta je za LoL “Worlds”, za Dotu “The International”, za Apex Legends je to “ALGS Championship” (Apex Legends Global Series).

PROČITAJTE JOŠ:

Kao i u svakom esportu, i Apex Legends će kulminaciju imati na velikom turniru. Ove godine turnir će biti održan u SAD, odnosno u Ralehju u Severnoj Karolini.

Ukupno 40 timova će učestvovati na ALGS i svih 40 prolaze u nokaut fazu bez eliminacije. Poeni se sakupljaju, a timovi koji su bolje rangirani idu u gornji žreb takmičenja.

“Bracket stage” će imati ukupno tri runde, nakon kojih ukupno 20 timova prolazi u finalnu fazu takmičenja. Neki od poznatijih timova koji će nastupiti su Fnatic, Cloud9, Team Liquid, TSM i OpTic Gaming.

Apex Legends turnir imaće veliki nagradni fond od čak dva miliona dolara koji će biti podeljen na sve učesnike šampionata: prvoplasirana ekipa će kući odneti pola miliona, poslednjeplasirani (31. do 40. mesto) će dobiti po devet hiljada dolara.

Pored timskih nagrada, biće dodeljen i “Apex Predator award” igraču sa najviše eliminacija u plej-ofu koji će kući odneti tri hiljade dolara.

ALGS Championship se sastoji od grupne faze koja će trajati jedan dan, “bracket stage” (8. i 9. jul) i finalnog faze kada ćemo dobiti i ALGS šampiona 2022.

BONUS VIDEO Triler u Manili – najspektakularniji dvoboj u istoriji boksa

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar