Foto: David Damnjanovic/STARSPORT

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u Moskvi od ekipe CSKA na pripremnoj utakmici pred početak nove sezone (94:92) a presudne poene je dao Aleksa Avramović.

Zvezdi je ovo drugi poraz u pripremnim mečevima, nakon onog koji je pretrpela od Olimpijakosa pre dva dana.

Najefikasniji među igračima Zvezde bili su Uroš Plavšić sa čak 21 poenom i pet skokova, kao i Ajzea Kenan, čovek koji je ovog leta stigao u Zvezdu iz Olimpijakosa sa takođe 21 poenom. Kodi Miler-Mekintajer je imao sedam poena i osam asistencija, a Nikola Kalinić sedam poena, tri skoka i dve asistencije.

Aleksa Avramović, novi igrač CSKA koji je u Rusiju prešao iz Partizana, bio je jedan od najistaknutijih pojedinaca sa 16 poena i po četiri skoka i asistencije i njegovi poeni sa linije penala bili su ključni.

U prvoj četvrtini je već ekipa CSKA došla do prednosti koju je održavala.

Pročitajte još

Tokom druge četvrtine, ta prednost je bila i dvocifrena. U finišu treće deonice izabranici Janisa Sferopulosa je uhvatila priključak. Ušli smo u neizvesnu završnicu. Početkom četvrte deonice Zvezda je smanjila zaostatak na samo dva poena, kada je bilo 76:74 nakon što je Jago dos Santos pogodio trojku. Držala je priključak Zvezda, ali CSKA nije dozvolio preokret.

Ajzea Kenan je održavao crveno-bele u životu. Uroš Plavšić je imao dobre poteze, naročito se izdvaja ono zakucavanje u drugoj četvrtini kada je Zvezda istrčala kontranapad. Takođe, Kodi Miler-Mekintajer je odigrao dobru partiju. Pokazao je da „delije“ s pravom od njega očekuju da bude lider ekipe tokom predstojeće sezone.

Zvezda je na ovoj utakmici bila bez Rokasa Giedraitisa, Miloša Teodosića i Džoela Bolomboja.

Crveno-bele očekuje ABA liga gde će braniti titulu šampiona. Regionalno takmičenje počinje 20. septembra, a u prvom kolu, aktuelni šampion gostuje Dubaiju, timu koji prvi put igra u ABA ligi. Takođe, Zvezda će pokušati da napravi iskorak i u Evroligi, koja startuje 3. oktobra.

Crvena zvezda: Miler-Mekintajer 7, Kenan 21, Davidovac 7, Mitrović 9, Kalinić 7, Lazić 0, Dobrić 12, Ilić 0, Daum 3, Plavšić 21, Kostić 0, Jago 5

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar