photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Trener košarkaša Budućnosti Andrej Žakelj podseća da je Crvena zvezda evroligaška ekipa i da je Podgoričanima potrebna posebna motivacija.

Dva tima se sastaju u jednom od derbija ABA lige u ponedeljak od 19 časova u dvorani „Morača“, a Budućnost taj meč čeka u boljem raspoloženju jer nema poraz na Jadranu.

PROČITAJTE JOŠ:

„Dolazi nam ekipa iz Evrolige i prva stvar koju treba naglasiti je da sigurno moramo biti veoma motivisani. Druga stvar, ja mislim da će Zvezda doći spremna, jesu imali težak raspored, duplo kolo protiv Fenerbahčea i Barselone, ali oni svakako žele da budu u vrhu ABA lige i igraće na pobedu. Međutim, to važi i za nas, mi moramo naći način da njihove dobre strane eliminišemo i da iskoristimo stvari u kojima smo mi dobri. Radi se sigurno o teškom protivniku, biće sigurno fizički veoma zahtevan meč ali ćemo učiniti sve da uz pomoć naših sjajnih navijača izvučemo pozitivan rezultat“, rekao je Žakelj za klupski sajt.

Podgoričani imaju četiri pobede bez poraza, a Zvezda je trenutno na skoru 2:2. Mekinli Rajt, igrač Budućnosti očekuje buku u „Morači“

„Moja očekivanja za utakmicu su da u dvorani bude veoma glasno, sa dosta navijanja od strane naših navijača sa kojima želimo da proslavimo pobedu. Moramo da izađemo na teren, da igramo izuzetno čvrsto jer nas očekuje fizički jako zahtevna utakmica. Samo tako možemo doći do pobede“, kazao je Rajt, a onda ocenio i šta može da bude presudno.

„Ključna stvar će biti defanziva. Ukoliko zaustavimo njihova najjača oružja možemo da očekujemo dobar ishod po nas. Moramo da ih nateramo da dosta trče kako bi došli do svojih šuteva ili kako bi nas zaustavili. Defanziva i trčanje vode ka velikoj potrošnji. Oni su sigurno dobar tim, evroligaški tim koji ima dosta iskustva i igrača koji su sada veterani ali mi smo spremni za izazov. Veoma smo uzbuđeni, jedva čekamo utakmicu i želimo da ponovimo pobedu iz prošle sezone“, dodao je Rajt i pozvao navijače u dvoranu.

BONUS VIDEO: Svi poeni Crvene zvezde u porazu od Barselone

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar