Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Kakva utakmica Pokuševskog

Aleksej Pokuševski igra sjajno u NBA predsezoni i svojim partijama najvljuje da bi pred njim mogla da bude godina u kojoj će zacementrirati svoje mesto u najjačoj ligi na svetu.

On je odigrao još jednu odličnu partiju u pobedi Oklahoma siti Tandera protiv Detroid Pistonsa sa 115:99, a njegove potezi su oduševili i navijače i novinare u Americi.

PROČITAJTE JOŠ

Iako je ovoga puta počeo kao igrač sa klupe, to ga nije spreččilo da odigra sjajan meč i da svojim potezima podigne publiku na noge.

On je postigao 11 poena uz sedam skokova i četiri asistencije i igrao sjajnu odbranu.

Uz solidno obavljen posao na protivničkoj polovini, Pokuševski se dobro pokazao i na defanzivnom planu, pa američki novinari i analitičari koji su zaduženi za praćenje Tandera ističu da ga očekuju u startnoj postavi ekipe Marka Degnolta na premijeri protiv Minesote.

„Pokuševski je svuda na terenu. Igra odbranu, postavlja blokove, skuplja skokove. Izuzetno je aktivan. Čini se da je rezervisao mesto u startnoj petorci“, komentar je analitičar „Fannejšna“ Dereka Parkera.

Sličnog mišljenja je i novinar Forbsa Nik Krejn.

„Deluje da bi Aleksej Pokuševski mogao da se nađe u petorci na premijeri. Bolje donosi odluke, najviši je u trenutnom rosteru, može da igra sve pozicije od jedan do četiri, odlično dodaje, aktivan je i koristan u odbrani i sve bolje šutira sa distance“.

Pored toga, Pokuševski je sa nekim sjajnim potezima izazvao potpunu euforiju. Imao je neke asistencije u stilu Nikole Jokića, zakucavao je, a jedna akcija kada je serijom driblinga i promenama prvaca postigao ponene na obruču su pojedini okarakterisali kao čistu magiju.

Iako nije bio najefikasniji, bio je drugi skakač ekipe (zajedno sa Džejlenom Vilijamsom) i drugi asistent (posle Džoša Gidija koji je imao devet dodavanja). Nije preterivao sa šutevima, promašio je samo tri, još jednom je dobro rezonovao u napadu. Obeležio je utakmicu sa nekoliko atraktivnih poteza.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bili su Lu Dort, Gidi i Vilijams sa po 16 poena, Darijus Bejzli je dodao 15 (8sk), dok je Osman Đeng imao skoro savršeno veče (2/3 za dva i 3/3 za tri, 13 poena), a dvocifren je bio i Tre Man sa 12 poena. U Detroitu se izdvojio Sadik Bej sa 19 poena, po 11 su dodali Džejden Ajvi i Kori Džozef.

BONUS VIDEO Zakucavanje Dante Egzuma

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar