Foto: AP Photo/Gareth Patterson

Au, kakav potez.

NBA liga je definitivno postala poprište vanserijskih Evropljana. Nikola Jokić i Janis Adetokukmbo su dobili i potvrdu za to u vidu dvostrukih MVP priznanja, dok Luka Dončić to nije uspeo, ali jeste da po ko zna koji put zaludi publiku širom sveta.

U neverovatnoj utakmici je Dalas savladao Bruklin rezultatom 125:120, a Dončić je pokazao da za njega ne postoje granice ni prepreke u vidu protivničkih igrača.

PROČITAJTE JOŠ

Slovenac je postigao 49 poena, upisao je deset skokova i sedam asistencija, a na sve to nije izgubio ni jednu loptu.

Ipak, o jednom njegovom potezu će se posebno pričati u narednim danima i mesecima.

Trojka koju je postigao u neizvesnoj završnici pri rezultatu 120:120 prkosi svim košarkaškim zakonima.

Na samo dvadesetak sekundi pred kraj pogodio je trojku šutem iz okreta, iz nečega što je u prvi mah izgledalo kao lopta bačena „u bunar“, a za čitav meč nije izgubio niti jednu loptu pleneći racionalnošću.

Toliko je sve oduševio pomenutom trojkom, da su na zvaničnom Tviter nalogu uz snimak poteza, napisali: „Luka, da li nas ti zezaš?“

Posle meča, Dončić je istakao da takav pogodak nije bio slučajnost:

„Radio sam na tom šutu“.

Dončić je postigao čak 30 poena više od sledećeg igrača Dalasa po efikasnosti, Tima Hardaveja Džuniora koji je dao 19. Dvocifreni su bili i Kajri Irving s 17 i Dvajt Pauel s 11 poena.

U senci blistave igre Dončića ostale su odlične partije dvojca Netsa Kem Tomas – Spenser Dinvidi, koji je zbirno dao 53 poena. Tomas je ubacio 30, a Dinvidi 23 poena.

BONUS VIDEO Najboljih pet poteza protekle nedelje

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar