Foto: AP Photo/Matt York

Utakmica za pamćenje.

Ušli su Los Anđeles Klipersi bez svog drugog najboljeg igrača Pola Džordža u plej-of, ali im to nije smetalo da već na startu naprave iznenađenje i rezultatom 115:110 pobede Finiks na njegovom terenu.

Ušao je drim tim iz Arizone kao veliki favorit, ali ni odlične partije Kevina Durenta i Devina Bukera nisu bile dovoljne za pobedu jer se na drugoj strani isprečio dvostruki šampion Kavaj Lenard.

PROČITAJTE JOŠ

Popularna „kandža“ je isporučila 38 poena uz šut iz igre 54,2 odsto (13/24, za tri poena 3/5), uz po pet skokova i asistencija.

Osim Lenarda, odličan je bio Erik Gordon sa 19 poena, a dvocifreni su bili i Norman Pauel sa 14, Ivica Zubac sa 12 uz 14 skokova i Terens Man sa 10 poena. Rasel Vestrbuk se ispomašivao, pogodio je samo tri šuta iz 19 pokušaja ali je sakupio 10 asistencija i osam skokova.

Meč je završio sa devet poena. U finišu je imao odličnu odbrambenu akciju, kada je kod vođstva 111:108 zaustavio prodor Bukera i prelomio meč.

Kevin Durant je bio najefikasniji kod Sansa sa 27 poena, a jedan skok mu je falio za tripl-dabl učinak jer je imao 11 asistencija. Devin Buker je stao na 26 poena. Tori Krejg je postigao 22 poena, a Deanadre Ejton 18.

Kris Pol nije mnogo šutirao, pogodio je samo dva puta iz osam pokušaja, sakupio sedam poena, ali imao dabl-dabl učinak od 11 skokova i 10 asistencija.

Vodili su Klipersi celo prvo poluvreme, ali su se Sansi trgli u nastavku. Bukeru i Durantu su pridružio Tori Krejg. Pred poslednjih 12 minuta igre bilo je 81:81, ali u četvrtoj deonici meča Lenard i Erik Gordon, uz odličnog hrvatskog centra Ivice Zupca, napravili su malo iznenađenje u Arizoni.

Finiks je vodio sa 96:95 na sredini poslednje četvrtine, ali je onda usledila serija 5:0 Klipersa. Posle toga su domaćini prilazili na dva poena minusa, ali nijednog trenutka nisu ugrozili vođstvo.

BONUS VIDEO Kad Jokić igra ovako, ne može mu niko ništa Denver ubedljiv i prejak za Vizardse

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar