Foto: AP Photo/David Zalubowski

Feneomenalan početak plej-ofa.

Košarkaši Denvera su odigrali fenomenalnu partiju i razbili Minesotu rezultatom 109:80 i na taj način poslali poruku rivalima da se ne šale u pohodu na titulu.

PROČITAJTE JOŠ

U meču koji je praktično rešen na startu drugog poluvremena, trener Denvera je mogao da odmara glavne igrače pa je tako Nikola Jokić igrao svega 28 minuta, što je bilo više nego dovoljno da odigra neke neverovatne poteze i dovede rivale do ludila. On je meč završio sa 13 poena, 14 skokova i šest asistencija, a da nije dobio šestu ličnu srednom poslednje deonice, možda bi išao i do tripl -dabla.

Srpski centar je u prvom poluvremenu izveo nekoliko neverovatnih poteza kada je do ludila doveo Rudija Gobera, svoju staru mušteriju. Prvo ga je okrenuo kao na ringišpilu i postigao lake poene, a onda je pogodio iz pozicije iz koje je to delovalo nemoguće.

Najefikasniji igrač u redovima Denvera je bio Džamal Marej sa 24 poena i po osam skokov ai asistencija, ali se mučio s ašutom iz igre pošto je imao 9/22. Slična situacija je bila i sa drugim najefikasnijim igračem Majlom Porterom Juniorom koji je ubacio 18 poena uz 11 skokova i dve asistencije i šutom iz igre 7/17.

Odličan meč su odigrali i Kentevijus Kaldvel-Poup sa 15 poena, Brus Braun sa 14 i Eron Gordon sa 13 poena.

Na drugoj strani je nešto manje loš od ostalih bio Entoni Edvards sa 18 poena, dok su dvocifreni bili još Noel sa 12, Karl-Entoni Tauns sa 11 poena i 10 skokova i očajnim šutom iz igre od 5715 i Kajl Andersn sa 11 poena.

Furiozno su igrači Majka Melouna otvorili susret pošto su već na startu bili vrlo raspoloženi i vodili 8:0. Taj period ipak je prošao u znaku rezultatske klackalice pošto se vođstvo razmenilo skoro dvocifren broj puta, a Jokić je uglavnom je razigravao saigrače.

Denver je u drugoj deonici dodao gas i uspevao da se odlepi i na dvocifrenu prednost, ali je Minesota pokazivala znakove života i na poluvreme otišla sa podnošljivih 11 poena minusa.

Međutim, početkom treće deonice Denver pravi seriju 9:1 i potpuno lomi meč u svoju korist.

Do kraja smo gledali revijalan pristup, a tada je i Meloun povukao Jokića iz igre.

Činilo se da ga neće vraćati do kraja, ali je odlučio da iskoristi poslednju deonicu da ponovo razigra startere. To nije dugo trajalo jer su sudije dosudile šestu ličnu srpskom centru nakon minimalnog kontakta u reketu, a ni nakon čelendža tu odluku nisu promenili.

Jokić je odmarao do kraja na klupi, a Denver će sledeći meč igrati u noći između srede i četvrtka u četiri sata ujutru.

BONUS VIDEO Jokić o igranju za reprezentaciju na Svetskom prvenstvu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar