Foto: AP Photo/Morry Gash

Svi se hvatali za glavu.

Košarkaši Milvokija su doživeli neočekivani poraz na startu plej-ofa od ekipe Majamija na svom terenu rezultatom 130:117, a susret je protekao u senci dve teške povrede.

Domaći navijači ostali su u šoku kada je prva zvezda tima i kandidat za MVP nagradu Janis Adetokumbo izašao iz igre krajem prve četvrtine zbog povrede.

PROČITAJTE JOŠ

Neuspeh najboljeg tima ligaškog dela mogala je da se nagovesti već krajem prve četvrtine, kada se prva zvezda tima Janis Adetokumbo povredila. Grčki as je u pokušaju da zakuca nezgodno pao i zaradio kontuziju donjeg dela leđa.

Pad je bio žestok, pa se više nije vraćao na teren. Majami je iskoristio odsustvo jednog od najboljh košarkaša današnjice i ukoliko Janisa ne budemo gledali i u narednim mečevima, šanse Majamija rapidno rastu. U trenutku povrede, Janis je imao šest poena na kontu.

Nije poznata težina povrede i dužina odsustva, ali će i Majami imati problema u nastavku jer je treći strelac ekipe Tajler Hiro polomio ruku i neće se vraćati do kraja sezone.

Pre izlaska s terena imao je 12 poena i uz Batlera bio najbolji igrač gostiju. On je pokušao da preseče loptu, bacio se na parket i odmah se videlo da se radi o teškoj povredi.

Džimi Batler je bio igrač utakmice. Bek Hita je završio meč sa 35 poena i čak 10 asistencija, uz pet skokova. Iz igre je šutirao više od 50 odsto (15/27). Imao je odlične saradnike u veteranu Kevinu Lavu sa 18 (osam skokova) i Bemu Adebaju sa 22 poena, dok je osim odličnog Hiroua koji je morao ranije da izađe s terena, solidni su bili i Gejb Vinsent sa 15 i Kaleb Martin sa 13.

Kod domaćina, dirigentsku palicu je preuzeo Kris Midlton, bio je raspoložen sa 32 poena, ali nedovoljno da se ugrozi sigurna igra gostiju s Floride. Bobi Portis je ubacio 21, Džru Holidej 16, a Grejson Alen 12.

BONUS VIDEO Jokić o igranju za reprezentaciju na Svetskom prvenstvu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar