Još jedna pobeda do zlata.

Reprezentacija Srbije je uspela da savlada Nemačku rezultatom 65:54 i plasira se u finale Evropskog prvenstva za igrače do 18 godina.

Nakon velike borbe u prvom poluvremenu, srbija je serijom u završnici treće i početkom četvrte četvrtine slomila rivala i došla do okršaja sa Španijom u nedelju od 20.30 u dvorani „Čair“.

PROČITAJTE JOŠ

Najbolji u redovima Srbije je bio Nikola Topić sa 16 poena, četiri asitencije i tri skoka, advocifreni su bili i Bogoljub Marković koji je imao dab-dabl sa 11 poena i 10 skokova, kao i Pavle Nikolić sa 11 poena i šest skokova.

Kod Nemaca su igrali samo Harčenkov koji je imao 17 poena, ali šut iz igre 6/18 i Kajl sa 15 poena dok su ostali bili daleko iza.

Bilo je jasno od starta da nas očekuje žestoka borba za svaku loptu i da nijedna ekipa neće uspeti da napravi prednost. Srbija je olako gubila lopte i loše šutirala za tri što je Nemačka znala da iskoristi.

Poveli su Nemci sa 5:2, zatim i 13:9 kada je konačno naš tim počeo da igra na višem nivou.

Sjajna igra u odbrani, razigrani Topić i kontinuitet dobrih napada su doneli preokret i nakon serije od 8:0, Srbija je povela sa 17:13.

Ipak, za ozbiljniju prednost falio je šut za tri poena i manje grešaka, pa je Nemačka uspela da ostane u igri i da nakon prve četvrtine zaostaje samo pola koša.

Druga četvrtina je počela uz greške na obe strane, a nakon prvih poena Srbije, Nemci su uspeli ponovo da dođu do prednosti od jednog do tri poena koju su čuvali skoro do poluvremena.

Igrao se koš za koš, nisu uspevali naši da pronađu ritam, ali je u samoj završnici usledila nova sjajna defanzivna sekvenca kojom je naš tim ponovo poveo i zatim i da nakon tek druge trojke u prvom poluvremnu dođe i do pet razlike.

Imali su napi poslednji napad u prvom poluvremenu i da povedu ubedljivije, ali je ponovo izdao šut za tri poena.

Srbija je sjajno otvorila drugo poluvreme i kombinacijom dobre odbrane i napada posle nešto više od dva minuta uspela da po prvi put povede sa dvocfrenom razlikom.

Delovalo je naša tim može d aprelomi meč, ali je tada usledio pad. Serija grešaka, loših šuteva i promašaja je dala šansu Nemvima, koji su uz malo muke uspei serijom od sedam poena da smanje na samo četiri poena minusa kada je Stefanović zatražio tajm-aut.

Nije to odmah urodilo plodom, jer je Marković promašio dva bacanja, Stala je tad i Nemačka, pa smo gledali seriju grešaka, što je omogućilo srbiji da nakon mini serije od četiri poena odlepi naš tim na sedam razlike.

Nisu tu stali „orlići, več su u završnici treće i četvrte četvrtine serijom došli do 17 razlike.

Foto: FIBA

Ipak, nisu se Nemci predavali pa je usledila serija od pet poena koja je naterala selektora Srbije da preventivno zatraži tajm-aut.

Nije Srbija zaigrala mnogo bolje, ali su grešili i Nemci, pa je razlika ostala dvocifrena, a u tim trenucima je sve zabrinuo jedan pad Nikole Topića koji je srećom ostao bez ozbiljnije posledice jer je mladi plej nastavio meč.

Psolednji trzaj Nmačka je imala na oko dv aminuta do kraja kada je posle serije grešaka smanjila na deset poena zaostatka, ali je to bilo sve jer su naši momci uspeli da sačuvaju prednost do kraja i obezbede megdan sa Špancima.


Srbija – Nemačka (17:16, 21:17, 19:12, 8:9 )

Dvorana: Čair, Sudije: Horozov, Salins, Grigoni

Srbija: Ristić 8, Kostić, Marković 11, Mušicki 5, Bošnjaković 6, Nikolić 11, Ćurčić 5, Romić, Milošević 2, Mišić 1, Topić 16.

Nemačka: Kajli 15, Falkental, Anderson 4, Krupnikas 3, Štajnbeh, Grej, Harčenkov 17, Defti 3, Tretin 4, Grunloh 8, Edigin.

ČETVRTA ČETVRTINA U TOKU Srbija - Nemačka 64:54

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar