Vladimir Jovanović: Foto: Starsport

Težak poraz crveno-belih.

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Zadra u okviru 6. kola ABA lige rezultatom 98:96.

PROČITAJTE JOŠ

Zvezdin trener Vladimir Jovanović kaže da su njegovi igrači i pre početka utakmice upisali pobedu.

„Čestitam Zadru na pobedi, igrali su bez Luke Božića, mi smo definitivno pomislili da će se oni predati. Krenuli smo utakmicu u tom stilu, previše mekano, bez koncentracije, šutirali smo bespotrebno veliki broj šuteva za tri. Nismo imali energiju da trčimo nazad, stalno su nas napadali u leđa. Težak poraz za nas, neočekivani i za dobru analizu i da vidimo kako ćemo i šta ćemo dalje“, rekao je Jovanović.

Mladi trener je prihvatio krivicu za poraz.

„O tome i pričam, trener je kriv za izdanje ovakve ekipe, energiju. To prihvatam na sebe, evidentno je to. Priprema utakmica je takva da smo sinoć odradili tri puta jači trening, nego danas utakmicu. Zašto to tako nije bilo na utakmici? To je za analizu, to je na meni.“

Dalibor Ilić startovao je utakmicu, ali u nastavku meča nije imao mnogo minuta.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

„On je dečko koji se vratio iz povrede, dobro je trenirao, ideja je bila da ga vraćamo u takmičarsku formu i da ga uključimo u rotaciju. Kao mladi igrač mora da odigra sa mnogo većom energijom, koncentracijom, on može bolje, ali večeras nije bio. Nije on bio jedini, ostatak ekipe je bio takav. On se uklopio u takvu igru, a mlađi igrači treba da tom velikom energijom zaraze ove starije i iskusnije. Sada je očigledno bilo obrnuto“, zaključio je Jovanović.

Trener Zvezde je istakao nakon meča da će se Ognjen Dobrić i Luka Mitrović priključiti reprezentaciji Srbije, koja će u petak, 11. novembra i ponedeljak, 14. novembra, igrati najpre meč kvalifikacija za Mundobasket protiv Velike Britanije u Njukaslu, odnosno protiv Turske u hali „Aleksandar Nikolić“.

BONUS VIDEO Otpao deo plafona na meču Zvezda – Efes, zamalo pao na igrača

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar