Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Svetislav Pešić, selektor košarkaške reprezentacije Srbije, ponovo je govorio o Nikoli Jokiću i njegovom odnosu prema nacionalnom timu.

Košarkaši Srbije će ovog leta od 26. jula do 11. avgusta igrati na Olimpijskim igrama u Parizu, ali je još uvek neizvesno da li će u timu „orlova“ biti Nikola Jokić, trostruki MVP NBA lige.

PROČITAJTE JOŠ:

Novinar je upitao Pešića da li mu smeta što se priča o reprezentaciji svodi na pitanje o Jokiću i njegovom nastupu.

„Više mi ne smeta, sad kažem zovite ga pa ga pitajte. Što se tiče Nikole Jokića, meni jedino smeta što ne pitaju za ostale. Samo učešće Nikole Jokića sigurno da znači, u svakom smislu. I sa aspekta individualnog kvaliteta i sa aspekta ličnosti kakav je Jokić, jer ja kada kažem da je Jokić bolji momak nego što je igrač, oni svi padaju u nesvest. Kao, ti se udvaraš Jokiću. Naravno da se udvaram, jer želim to da istaknem“, rekao je Pešić u podkastu „Politika“.

Još uvek nije poznato ni kada će Jokić doneti odluku o igranju za reprezentaciju, odnosno kada će njegova odluka biti zvanična.

Srbija u grupnoj fazi Olimpijskih igara igra protiv selekcija SAD, Južnog Sudana i pobednika kvalifikacionog turnira u Portoriku.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare