Svetislav Pešić
Foto: Tilo Wiedensohler / imago sportfotodienst / Profimedia

Košarkaška reprezentacija Srbije u ovom trenutku nema selektora, pošto je Svetislav Pešić napustio to mesto i (verovatno) se neće vraćati.

Nebojša Čović, novi predsednik Košarkaškog saveza Srbije, gostovao je na N1, gde je, između ostalog, pričao o poziciji selektora i Pešiću.

Kako je najavljeno, to pitanje trebalo bi da bude rešeno do kraja ove nedelje ili najkasnije do kraja meseca.

PROČITAJTE JOŠ:

U Savezu se nadaju da će Pešić ipak pristati da ostane selektor, iako je sam najavio odlazak, a već je bilo nekoliko sastanaka dve strane i pregovori još traju.

Takođe, najavljeno je da je plan da uz Pešića bude nekoliko mladih trenera, koji bi mu pomagali i od njega učili, kako bi kasnije mogli da ga naslede, ako uopšte popularni Kari pristane da ostane selektor i to nakon osvojene bronze na Olimpijskim igrama u Parizu, odnosno srebra na Mundobasketu u Manili prošle godine.

Pešić ima 75 godina, sam je rekao da ima neke druge prioritete i planove, kao i da novi predsednik treba da znači i novi selektor i sve novo u Savezu.

PROČITAJTE JOŠ:

Novi predsednik KSS upitan je i da li ima drugo rešenje, ako Pešić ipak ne pristane da ostane selektor i u narednim mesecima. Odgovor je bio potvrdan, ali nije pomenuto nijedno ime.

Srbiju već 21. novembra očekuje nastavak kvalifikacija za Evrobasket, koji je na programu naredne godine. „Orlovi“ će najpre igrati sa Danskom u gostima, a onda će istog rivala dočekati u Beogradu.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar